Poljak koji je ostavio bolesnu suprugu da umre u zabiti kod Benkovca je u zatvoru

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

Zadarsko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je državljanina Poljske (1954.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela prouzročenje smrti iz nehaja.

"Postoji osnovana sumnja da je 70-godišnjak u jutarnjim satima 13. rujna na benkovačkom području počinio kazneno djelo na štetu 69-godišnje supruge. Odnosno ostavio ju je svjestan da je ona narušenog zdravstvenog stanja uslijed čega postoji opasnost za njezin život i zdravlje", priopćio je DORH.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog Poljaka, zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

Sudac je prijedlog prihvatio te mu odredio jednomjesečni pritvor.

Ostavio je u zabiti kod Benkovca i prijavio njezin nestanak

U utorak je tijekom potrage na području mjesta Medviđe kod Benkovca tijekom pokrenute potrage za nestalom osobom pronađeno tijelo ženske osobe. Ustanovilo se da je to supruga Poljaka.

"Utvrđeno je da se radi o 69-godišnjoj poljskoj državljanki, za koju je policiji prijavljen nestanak 14. rujna 2024. godine.

Policija je zbog sumnje u kazneno djelo opisano u članku 124. KZ  provela kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim poljskim državljaninom. Njega se sumnjiči da je 13. rujna u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenog djela napuštanje nemoćne osobe dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", priopćila je u utorak PU zadarska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.