Poljak uhićen zbog jučerašnje teške nesreće u Međimurju. Nepropisno je pretjecao

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MEĐIMURSKA policija priopćila je da je zbog izazivanja jučerašnje teške nesreće uhićen 46-godišnji poljski državljanin te će ga tijekom dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem, u sklopu kojeg je obavljen i očevid, utvrđeno je da je 46-godišnji poljski državljanin, rođen 1973. godine, upravljajući osobnim automobilom Jeep poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca, u desnom zavoju obavljao nepropisno pretjecanje a da pritom prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti.

Zbog takvog pretjecanja ugrozio je sigurnost prometa te omeo promet iz suprotnog smjera te se frontalno sudario s Toyotom Auris dubrovačkih registarskih oznaka kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Čakovca. Uslijed siline sudara, Toyota je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do zapaljenja, a potom se požar proširio i na Jeep poljskih nacionalnih oznaka.

Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete (putnik), sudionici nesreće iz Toyote koji su zadobili teške ozljede opasne po život.

Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica te djeca rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozlijeđeni.