Snimke nadzornih kamera otkrivaju Legijinog pomagača

SNIMKE s nadzornih kamera, koje trenutno pregledava Uprava Okružnog zatvora u Beogradu, pokazat će tko je od stražara zatvorske službe za osiguranje pustio Milorada Ulemeka Legiju u ćeliju bez obaveznog pretresa nakon susreta s obitelji i odvjetnicima. Pregledavaju se sve snimke nastale do 5. veljače, kad je u njegovoj ćeliji pronađen plastični pištolj. Nepravilnosti u radu stražara zaduženih za Legijino čuvanje, prema pisanju Blica, već su otkrivene.

Do sada je utvrđeno da je od prethodnog pretresa pa do onog 5. veljače Legija imao sedam posjeta obitelji, od kojih su četiri sa suprugom Aleksandrom Ivanović, po odobrenju suda, bile slobodne, odnosno bez video-nadzora. U tom razdoblju Legiju su odvjetnici Slobodan i Marko Milivojević posjetili 15 puta.

"Ne može se utvrditi je li netko od Legijinih posjetitelja unio pištolj u zgradu zatvora. Naime, svatko od njih prolazi kroz detektor metala, koji ne može registrirati plastični pištolj. Zbog toga se ne isključuje ni mogućnost da je Legiji direktno u ćeliji, koja nije pod video-nadzorom, plastični pištolj dao netko od čuvara. Međutim, ukoliko se poklopi da je Legija nakon neke od posjeta u ćeliju uveden bez pretresa, situacija će biti mnogo jasnija", navode u zatvoru.

Pod sumnjom Uprave zatvora zasad je čak 15 čuvara koji su posljednjih mjesec dana radili u bloku u kojem je Legijina ćelija. Dok se ne utvrdi tko je od njih napravio propust, svih 15 je premješteno u druge blokove.

Otkrivanje Legijinog pomagača policiji bi trebalo rasvijetliti i je li to što je Legiji 10. veljače pozlilo bio samo dio ranije pripremljenog scenarija bijega iz zatvora. Milan Obradović, direktor Uprave za izvršenje zavodskih kazni je rekao kako se o zatvorskim propustima vodi istraga, ali je i ustvrdio kako "stražari koji su čuvali Legiju nisu primili novac kako bi mu pomogli u mogućem bijegu".

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.