Pomorska nesreća kod Plave špilje, četvero ozlijeđenih

Ilustracija: Pixsell/Grgo Jelavic

Jučer oko 15:52 došlo je do pomorske nesreće brodice kod otoka Koločepa. Informaciju o nesreći je Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izravno dojavio voditelj brodice.

MRCC Rijeka je odmah po zaprimanju informacije o događaju obavijestio Lučku kapetaniju Dubrovnik i Postaju pomorske i aerodromske policije Dubrovnik, čiji brod se tada nalazio najbliže unesrećenima te je poslan u akciju.

Ukupno četiri osobe, od kojih troje putnika, svi državljani Kanade, i voditelj, državljanin Republike Hrvatske, zatečeni su na brodici nedaleko od Plave špilje, na otoku Koločepu, te su svi četvero prijavili ozljede različitih kategorija, priopćilo je Ministarstvo mora.

Policijski brod preuzeo ozlijeđene

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećenu brodicu uzeo u tegalj prema luci Gruž, kamo su pristali jučer u 18:10, nakon čega su četvero ozlijeđenih djelatnici Hitne medicinske pomoći Dubrovnik preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Temeljem dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji provodi Lučka kapetanija Dubrovnik, utvrđeno je da je oštećena brodica dužine sedam metara, hrvatske zastave te u vlasništvu domaćeg obrta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.