Poražavajući rezultati: U 92 posto britanskih javnih kabina za presvlačenje beba otkriveni tragovi kokaina

ISTRAŽIVANJE koje je provela skupina novinara s britanske radio postaje Real Radio otkrilo je poražavajuće rezultate; devet od deset kabina za presvlačenje beba na javnim mjestima pozitivno je na tragove kokaina, piše Independent.

Testovima koji su provedeni uzimanjem uzoraka s površina više od sto kabina ustanovljeno je kako se na čak 92 posto njih nalazio kokain prve klase. Testiranje je provedeno na kabinama koje su smještene u javnim WC-ima unutar trgovačkih centara, bolnica, policijskih postaja, sudova i crkava. Testirane su i kabine u supermarketima.

Pomislili bi kako je kabina za bebe zadnje mjesto na kojem bi netko konzumirao narkotik, ali sramotni rezultati ukazuju na to koliko je problem zlouporabe droge u Britaniji široko rasprostranjen, a u proteklih nekoliko godina zabilježen je značajan porast.

Bivša ovisnica kokain je smatrala svojim djetetom, a sina zanemarivala

U sklopu istrage "Cocaine unwrapped" za Real Radio bivša ovisnica Kerry, stara 29 godina, rekla je kako veza između nje i njezina sina nije bila ni približno jaka vezi koju je "ostvarila" s kokainom. Ona i kokain bili su na prvom mjestu, a u najgorim ovisničkim danima drogu je smatrala svojim djetetom.

Dodala je kako su joj pomoći pokušali i prijatelji i obitelj, no nikoga nije htjela slušati. Čak ju je i sin molio da prestane, plačući, no ni njegove molbe nisu ju nagnale da prestane sa opasnom navikom. Čim bi nabavila neki novac izašla bi van i potrošila ga na kokain. Na prvom mjestu bila je droga, na drugom njezino dijete.

London je prošli mjesec proglašen "kokainskim glavnim gradom". Britanci tako drugu godinu zaredom preuzimaju vodstvo nad susjednim zemljama, a smatra se kako je tokom protekle godine kokain koristilo 4.8 posto britanskih građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.