Portorikanac ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji muškarac na svijetu

Screenshot: YouTube/ Billboard Cover World

BIVŠI uzgajivač šećerne trske u Portoriku ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji živući muškarac na svijetu, samo nekoliko tjedana prije proslave svog 113. rođendana.

Emilio Flores Marquez rođen je 8. kolovoza 1908. u Carolini u Portoriku. U srijedu je, kada je službeno ušao u Guinnessovu knjigu, bio star 112 godina i 326 dana.

Marquez, drugo najstarije dijete od njih 11, tijekom odrastanja bio je zadužen za mnoge kućanske poslove i pomagao u brizi za mlađu braću i sestre. Kao prvorođeni sin, također je pomagao na očevoj farmi šećerne trske. Od rane mladosti je zalijevao biljke i tovario trsku u vagone za prijevoz, piše CNN.

Ugradio srčani elektrostimulator u 101. godini

Kasnije je nastavio s uzgojem šećerne trske te time uzdržavao svoju obitelj. Bio je u braku s Andreom Perez 75 godina, do njene smrti 2010. Imali su četvero djece. Marquez sada ima i petero unučadi te petero praunučadi.

Marquez, koji je izgubio većinu sluha, ugradio je srčani elektrostimulator kada je imao 101 godinu. Sada je dobrog zdravlja.

Prijašnji najstariji muškarac na svijetu bio je Rumunj Dumitru Comnescu. Umro je 27. lipnja 2020. u dobi od 111 godina 219 dana.

Trenutno najstarija živuća osoba na Zemlji je 118-godišnjakinja Kane Takana, koja živi u staračkom domu u Japanu. Njezin unuk je u ožujku kazao za CNN da Takana namjerava oboriti rekord najstarije osobe koja je ikad živjela na našem planetu, a koji drži Jeanne Louise Calment, Francuskinja koja je umrla u 122. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.