Povećane naknade pomoćnicima u nastavi Bjelovarsko-bilogorske županije

Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić donio je u utorak odluku kojom se povećava cijena sata rada pomoćnika u nastavi na projektu "Uz potporu sve je moguće".

Projektom je osigurano 57 pomoćnika u nastavi za 57 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, a navedenom odlukom cijena sata rada pomoćnika u nastavi povećava se s dosadašnjih 5.81 eura bruto na 6.77 eura.

Regres od 300 eura

Usto, pomoćnicima će se, kao i do sada, isplatiti regres koji u 2024. godini iznosi 300 eura. Iz Županije su napomenuli i da će se prvi put isplatiti i uskrsnica od stotinu eura. Bjelovarsko-bilogorska županija za tu je namjenu osigurala 70 tisuća eura.

Projekt "Uz potporu sve je moguće, faza VI" Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je lani na javni poziv Europskog socijalnog fonda plus pod nazivom "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.