POŽAR U LONDONU Žrtve doživljavaju nove traume, a broj mrtvih vjerojatno je puno veći

Foto: Twitter
 
BRITANSKA premijerka Theresa May odbila je poziv Jeremyja Corbyna da žrtve smrtonosnog požara u Grenfell Toweru smjesti u prazne stanove u okolici u vlasništvu milijunaša.
 
May je kratko izjavila da "vlada odbija podržati zauzimanje privatnih posjeda", dok su mnoge žrtve razmještene izvan Kensingtona, zbog čega neke doživljavaju nove traume.
 
Smješteni u zgrade identične Grenfell Toweru
 
Naime, neke od žrtava su za britanske medije izjavile da su smještene u zgrade identične Grenfell Toweru, zbog čega ponovo proživljavaju tragična sjećanja na požar.
 
Lisa Murray, jedna od žrtava, izjavila je da je njezina obitelj "izgubila sve" u požaru, a vlasti su im rekle da će biti smješteni u hotel. Međutim, kada su stigli do smještaja, vidjeli su da se radi o zgradi identičnoj Grenfell Toweru.
 
"Upravo smo pobjegli od najgoreg požara u zgradi u Londonu, a gradsko vijeće nas želi staviti u istu takvu zgradu! Upotrijebite mozak!", objavila je užasnuta Murray na Facebooku.
 
Policija ne želi pomoći ilegalnim imigrantima
 
Policija je potvrdila da je u požaru poginulo ili nestalo najmanje 79 ljudi, ali mediji nagađaju da se zapravo radi o puno većem broju, zbog situacije s neprijavljenim imigrantima.
 
Independent piše da je broj žrtava požara vjerojatno puno veći jer se ilegalni imigranti boje potražiti pomoć kako ne bi bili deportirani.
 
Organizacija Radical Housing Network pozvala je vlasti da pruže pomoć i smještaj svim stanovnicima, bez obzira na njihov status. Izvor iz vlade je izjavio da policija neće djelovati ako im se za pomoć obrate ilegalni imigranti.
 
Zrinka Bralo: "Ne trebaju se bojati"
 
Bivša novinarka iz Sarajeva, direktorica organizacije Migrants Organize Zrinka Bralo, izjavila je da su naišli na mnoge imigrante koji se zbog straha nisu obratili policiji, najviše njih iz Somalije, Sudana, Eritreje i Etiopije.
 
"Moja glavna poruka je da se ne trebaju bojati. Neka dođu u pravni centar gdje ćemo im pomoći", izjavila je Bralo.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.