HDZ kompletirao spisak za Banovinu: Na Oparinoj listi Stipe Božić i Ivan Gudelj

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj

SPLITSKI HDZ je jučer izglasao listu za Gradsko vijeće i zamjenike kandidata za gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Nije bilo disonantnih tonova, podrška je bila jednoglasna.

Listu vodi Opara, slijede zatim Petar Škorić, predsjednik organizacije, Stipe Božić, istaknuti član HGSS-a i alpinist svjetskog glasa za kojeg se špekuliralo da bi mogao biti jedan od zamjenika, Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade i koncesionar u gradskoj luci, Marija Čizmić, tajnica Županije, Tomislav Prljević, tajnik organizacije, Ivica Grubišić Gire, šef kotara Sirobuja i Kerumov i Baldasarov savjetnik za komunalu, Duje Sučić potpredsjednik organizacije, Tonči Blažević, iz HSLS-a, Domagoj Maroević, šef Županijske lučke uprave...

Za HDZ i Hajdukovac Gudelj, fotograf Valentino Bilić Prcić i glumac Eranović

Na listi će biti i legenda Hajduka Ivan Gudelj, poznati splitski fotograf Valentino Bilić Prcić, inače Oparin školski kolega, Pere Eranović, mladi splitski glumac, autor monodrame "Priče iz Vukovara", Krešimir Budiša, suvlasnik tvrtke UHY savjetovanja, stručnjak za privlačenje sredstava iz EU fondova, ključan čovjek u Oparinom programu razvoja infrastrukture. 

Oparini zamjenici građevinar i teologinja

Zamjenici su iznenađenje. Za operativne poslove bit će zadužen Nino Vela, diplomirani inženjer građevinarstva iz Županijske uprave za ceste, vijećnik HDZ-a u kotaru Žnjan. Opara ga je zapazio još prije deset godina kada se uređivala Riva. Vela je bio glavni nadzorni inženjer. 

Teologinja Jelena Hrgović bavit će se, pak, društvenim djelatnostima i socijalom. Radila je u izdavačkoj kući Verbum, a Opara je s njom surađivao na Danima kršćanske kulture. Kao volonterka Katoličke udruge Lovret ima iskustva u radu s najpotrebitijima. Friško se upisala u HDZ. Zanimljivo je da je bila i u kombinacijama prije četiri godine kada je HDZ za gradonačelnika istaknuo Vjeku Ivaniševića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.