Poznati fotograf za Index opisao kako je spasio djevojku od manijaka: "Udario ju je šakom u glavu"

Foto: Facebook

PRVU žrtvu napada manijaka sa Spinuta spasio je poznati splitski fotograf Ivo Pervan. U nedjelju navečer šetao je svog psa. Zamijetio je visoku, mladu djevojku kako ide Teslinom ulicom, a tek što je zamakao u fra Boninu, čuo je udarac. 

"Poletio sam nazad i imao sam što vidjeti. Udario ju je šakom u glavu i u visini koljena. Djevojka je pala. "Stani! Što radiš?", povikao sam. Odmjerio me. Vidio je da sam krupan i da sa mnom neće biti šale pa je pobjegao u mrak prema parku između dvije trafike. Djevojka je bila u šoku, otpratio sam je i pozvao policiju. Ubrzo joj je stigla sestra. Rasplakale su se", prepričao nam je Pervan susret s manijakom koji je nakon samo 15 minuta napao djevojku 200 metara dalje pred jednim od ulaza Kineskog zida. I nju je udario šakom u glavu, kao i treću žrtvu sat vremena kasnije u Zrinjsko-Frankopanskoj na granici Spinuta.

25 godina, brada...

"Mlađi je, oko 25 godina po mojoj procjeni. Kada me je vidio, ni riječi nije rekao. Mala je kazala da ima bradu. Policija je odmah posumnjala na jednog. Rekao sam: "Ako znate tko je, sredite ga. Jer ja ću ga srediti, ako vi nećete." Meni je to nevjerojatno da se tako nešto događa. Pa i moj sin je imao probleme neki dan. Jedan mu je užicao par kuna a onda mu rekao: "Pazi što radiš, pratimo te". Što radi policija, gdje su kada se ovakve stvari događaju?", pita se Pervan.

Kategorija narodnog neprijatelja

Smatra da bi se ovakva djela trebala najoštrije sankcionirati.

"To je očito neki bolesnik, čim je u stanju raditi ovakve stvari. Napadati mlade djevojke, a bježati od muškaraca. Držim da bi trebalo uvesti ponovno kategoriju narodnog neprijatelja, gdje bi se propisale posebne sankcije. Ako policija ovo ne riješi, mi ćemo se sami organizirati. Ali onda je to bezakonje", kazao nam je Pervan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.