Poznati voditelj pokušao zataškati seksualno zlostavljanje, platio ženama 13 milijuna dolara da šute

Screenshot: YouTube
 
NAJPOZNATIJI voditelj televizijske kuće Fox News Bill O'Reilly ponovo je optužen za seksualno zlostavljanje, piše Independent.
 
Prije dva dana je New York Times objavio da su O'Reilly i kolega isplatili pet žena 13 milijuna dolara kako ga ne bi tužile zbog seksualnog zlostavljanja. Voditelj se danas vratio na posao i nije spomenuo slučaj u emisiji.
 
Prošlog ljeta zbog seksualnog zlostavljanja smijenjen i izvršni direktor
 
U međuvremenu je još jedna žena nazvala njujorški Odbor za ljudska prava i prijavila O'Reillyja zbog seksualnog zlostavljanja.
 
Zaposlenica Foxa Julie Roginsky prošlo je ljeto tužila smijenjenog izvršnog direktora Rogera Ailesa, koji joj je navodno rekao da bi trebala imati seksualne odnose "sa starijim, oženjenim, konzervativnim muškarcima".
 
Također je inzistirao na ljubljenju tijekom pozdrava, kada bi joj virio niz haljinu jer se morala sagnuti. Željela je stalni posao u emisiji The Five, ali Ailes se odbio sastati s njom nakon što je ona odbila njegove seksualne ponude.
 
"Mene nije potplatio i ne može me ušutkati"
 
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare objavljena je nova optužba protiv O'Reillyja. Redovita gošća emisije The O'Reilly Factor Wendy Walsh izjavila je da joj je voditelj obećao položaj u televizijskoj kući.
 
Prije 4 godine otišli su na večeru, ali nakon što je odbila njegov poziv u hotelsku sobu, tvrdi da ju je otpustio iz emisije.
 
Walsh je također rekla da je odlučila istupiti u javnost jer je od novinara Timesa saznala da su mnoge njegove žrtve vezane nagodbom, ali nju nije potplatio.
 
"Nitko me ne može ušutkati jer moj glas nije na prodaju. Nitko ne može kupiti moj glas", izjavila je.
 
 
 
 
 
 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.