Pravomoćno: Osamnaestogodišnjaku pet godina zatvora za ubojstvo bez motiva

VRHOVNI SUD potvrdio je nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda od pet godina zatvora 18-godišnjem M. B. za ubojstvo 21-godišnjeg Marka Jurića prošle zime na platou pred narodnjačkim lokalom Pupa na Bačvicama.

Razbijao pijan i drogiran, nož zario duboko...

Žrtva i okrivljeni posvađali su se oko zahoda. M. B. je bio pijan i drogiran, počeo je razbijati po lokalu pa su ga izbacili. Pun gnjeva, otrčao je do obližnjeg fast-fooda, uzeo nož i pola sata čekao Jurića da izađe iz birtije. Nije se smirio.

Dočekao ga je na stubama. Nož mu je zario duboko, punih 13 centimetara. Za mladića spasa nije bilo. U bolnici je podlegao ozljedama.

Nemiran i u zatvoru

M. B. stari je znanac policije i suda. S kaznenim djelima započeo je od svoje 14. godine, čim je postao kazneno odgovoran. Prije dvije godine poslan je u Odgojni zavod u Turopolje zbog nasilja u obitelji, krađe i razbojništva. Mjera je mogla trajati tri godine, no M. B. pušten je nakon sredinom 2008. godine. Da je ostao na sigurnom, i Jurić bi danas bio živ.

Psihijatar ga je vještačio i zaključio da ima smanjeni prag tolerancije. Dvaput je i stegovno kažnjen zbog sukoba unutar zatvora, a izvrijeđao je i istražnog suca Stanka Grbavca kad mu je odredio pritvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.