Predsjednik Pakistana: Nismo skrivali Bin Ladena, pomogli smo Amerikancima da ga nađu!



PREDSJEDNIK Pakistana Asif Ali Zardari napao je Amerikance zbog optužbi da je njegov režim pomagao u skrivanju Osame bin Ladena, prenosi britanski Guardian.

"Neki su u američkim medijima sugerirali da se Pakistan nije dovoljno zalagao u borbi protiv terorizma ili još gore, da smo štitili teroriste za koje smo tvrdili da ih progonimo. Takve špekulacije bez osnova možda čine uzbudljive vijesti, ali ne odražavaju činjenice", kazao je Zardari.

U satima nakon smrti Osame bin Ladena, brojni su američki televizijski komentatori, ali i državni dužnosnici, postavljali pitanje kako je Bin Laden godinama neprimijećeno živio samo nekoliko kilometara od jednog od najprestižnijih vojnih postrojenja u Pakistanu.

"Skrivao se gdje su ga svi mogli vidjeti. Istražujemo kako je toliko dugo mogao ostati tamo neprimijećen", rekao je John Brennan, savjetnik za borbu protiv terorizma Baracka Obame, i dodao kako ne treba odbaciti mogućnost da je Osama imao "sustav potpore" unutar Pakistana.

Zardari je odgovorio kako je njegova zemlja najveća žrtva terorizma u svijetu. Bin Ladena je predsjednik Pakistana nazvao "izvorom najvećeg zla u novom mileniju". Zardari također tvrdi kako je Pakistan odigrao važnu ulogu u lovu na Bin Ladena.

"Iako ono što se dogodilo u nedjelju nije bila zajednička operacija, iza nje je cijelo desetljeće suradnje i partnerstva između SAD-a i Pakistana, što je dovelo do eliminacije Osame bin Ladena i uklanjanja stalne prijetnje za civilizirani svijet", kaže Zardari.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.