Predstavnik češke i slovačke manjine: Moguće je da manjinci dobiju mjesto u vladi

Screenshot: N1 televizija

ZASTUPNICI nacionalnih manjina dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade, najavio je predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, dodavši i kako je moguće da predstavnici manjina dobiju mjesto u vladi, no o tome trebaju najprije razgovarati s mandatarom.

"Mogućnosti postoje, kada je riječ o ministarstvu ili mjestu potpredsjednika vlade, imamo određen interes ali o tome prvo moramo razgovarati s mandatarom Plenkovićem", rekao je Bilek.

"Vjerujem da ćemo s mandatarom doći do zajedničkog jezika i napraviti sve što je moguće da se to i desi, da bude stabilna većina u Hrvatskom saboru”, kazao je Bilek.

Njega osobno, napominje, ne zanima ni jedno ministarsko mjesto te misli kako to ne zanima ni predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca.

"Što se tiče osoba koje će biti predložene za ministre, bitan je razgovor s mandatarom i razgovor s osobom koja bi mogla biti ministar”, kazao je  Bilek, podsjetivši kako su predsjednici vlada znali predložiti za ministre i osobe koje nisu stranački ljudi.

"Budući klub zastupnika nacionalnih manjina radit će u istom sastavu kao što je radio u proteklom mandatu i dat će potporu Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade”, kazao je Bilek nakon sastanka u saboru, dodavši kako potpise tehnički još nisu predali, ali će uskoro.

Manjinci su na sastanku razgovarali također o operativnim programima za nacionalne manjine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.