Predstavnik sindikata Čistoće: Radnici nisu sigurni, upozoravamo od prvog odrona

Screenshot: Dnvenik Nove TV

Mumin Hodžić, predstavnik Sindikata komunalnih radnika i vozača zagrebačke Čistoće, dao je izjavu za Dnevnik Nove TV nakon današnjeg incidenta na odlagalištu otpada Jakuševec. 

Hodžić kaže da Grad u suradnji s Holdingom treba odlučiti kamo će se otpad sada prevoziti. Gradonačelnik Tomislav Tomašević ranije je najavio da se otpad neće odlagati na Jakuševcu dok traje očevid, a Državni inspektorat utvrdio je da se otpad ne smije odlagati u radijusu od 300 metara od mjesta odrona i nesreće.

"Nema sigurnosti za rad. Upozoravali smo još kod prvog odrona"

"Mi mislimo da nema sigurnosti za rad. Prvenstveno za radnike Zagrebačkog holdinga i podružnice Čistoće. Da to ne bi trebalo raditi na Jakuševcu dok se ne utvrde svi aspekti o nesreći", kazao je Hodžić, koji ističe da su radnici "još kod prvog odrona upozoravali da treba utvrditi je li moguće da dođe do drugih odrona ili kalvarija da bi radnici bili sigurni".

"Nažalost, izgleda da smo bili u pravu i sad inzistiramo na tome da se utvrde sve okolnosti ovog nemilog događaja - zašto se dogodio odron, može li se dogoditi još jedan", kaže Hodžić.

"Ozlijeđeni radnici su u šoku"

Sindikalist sumnja da će se sutra otpad ponovno odlagati na isto mjesto i dodaje da bi to bilo neozbiljno. Hodžić je upitan kako su ozlijeđeni radnici. 

"Nažalost, kolega kojem je amputirana ruka je van životne opasnosti, ali je izgubio ruku, što nas jako žalosti. Želimo brz oporavak i jednom i drugom kolegi. Drugi je u šoku, pušten je iz bolnice, ali je i dalje u šoku jer prošao je jednu kalvariju ovdje", kazao je Hodžić. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.