Prekid veze sjevera i juga Jadrana: Brodska linija Rijeka-Dubrovnik samo u sezoni

RIJEČKA brodarska kompanija Jadrolinija do početka mjeseca lipnja ukida redovitu trajektnu liniju između rijeke i Dubrovnika i do talijanskog Barija. Prema riječima Ivana Franičevića iz Agencije za obalni linijski pomorski promet "trajektna linija između Rijeke i Dubrovnika, koja je ta dva grada preko drugih hrvatskih luka povezivala dva puta tjedno, ukinuta je do kraja mjeseca kada zasjeda Upravno vijeće te Agencije na kojem će se, sukladno financijskim mogućnostima subvencioniranja, dakle količini novca koji se iz državnog proračuna mogu izdvojiti, odlučiti o sudbini jedine trajektne linije koja je Dubrovnik morskim putem povezivala s ostatkom hrvatske obale", prenosi Dubrovački vjesnik.

Najbolji primjer o popunjenosti linije je trajekt Marko Polo na kojem je u trenutku nasukavanja bilo samo 40 putnika, među kojima je bio i određen broj onih koji su dobili besplatne karte s obzirom na to da zaposlenici Jadrolinije imaju pravo na određeni broj takvih karata.

Čini se izvjesnim da će morska veza između Rijeke i Dubrovnika postati sezonska pa će tako funkcionirati samo od travnja do listopada

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.