Prema Kini ide golemi tajfun, izdana upozorenja. U Šangaju otkazani svi letovi

Foto: EPA

Kineske vlasti spremaju se za obilne kiše dok se snažan tajfun Bebinca približava gusto naseljenoj istočnoj obali zemlje i gospodarskome glavnom gradu Šangaju, gdje će svi letovi biti otkazani.

Očekuje se da će tajfun do kopna i Šangaja stići između danas navečer i sutra ujutro, objavilo je ministarstvo za upravljanje katastrofama, koje je u subotu priopćenjem za javnost upozorilo da bi tajfun u noći s danas na sutra mogao stići s "vrlo obilnom" kišom.

Dužnosnici ministarstva u subotu ujutro su se sastali da bi "razmotrili i primijenili mjere zaštite u ključnim regijama", stoji u objavi za javnost.

S obzirom na to da se dolazak tajfuna ove godine poklapa s Blagdanom sredine jeseni, drugim državnim praznikom po važnosti nakon kineske Nove godine, željeznički operateri očekuju da će stanovnici tijekom praznika ostvariti 74 milijuna putovanja, objavila je u subotu službena novinska agencija Xinhua.

Stoga je ministarstvo za upravljanje katastrofama pozvalo dužnosnike na pojačan oprez.

Otkazani letovi u Šangaju

Ministarstvo vodnih resursa u subotu je pokrenulo hitne operacije za rizik od poplava u Šangaju, kao i u istočnim provincijama Jiangsu, Zhejiang i Anhui, izvijestila je Xinhua.

Meteorološka služba danas je izdala narančasta upozorenja na tajfun, što je druga najviša razina u sustavu od četiri stupnja - za nekoliko okruga Šangaja i za neka područja u susjednim provincijama.

Stanovnicima je savjetovano da se suzdrže od okupljanja u velikom broju, da brodice i barke privežu u luke i da ojačaju sve strukture zbog najave jakih vjetrova.

Vlasti Šangaja danas su pozvale stanovnike da se što bolje pripreme i zaštite od posljedica tajfuna žive li "na većoj nadmorskoj visini", kao i onima u "prometu i poljoprivredi te da osiguraju infrastrukturu". 

U dvjema glavnim šangajskim zračnim lukama danas će biti otkazani svi letovi, objavila je kineska državna televizija CCTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.