Presica Tomaševića: Nisam iznenađen, poznat mi je slučaj umrlog poduzetnika

Foto: N1

NOVU USKOK-ovu akciju, u kojoj je danas zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela uhićeno pet osoba, komentirali su gradonačelnik Tomislav Tomašević i zastupnici Gradske skupštine.

 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da je uhićenja očekivao te da su otvoreni za suradnju s istražnim tijelima.

"Unutar Zagrebparkinga traje pretres, očito je da se radi o koruptivnim djelima, zlouporabi položaja i ovlasti. Možemo nagađati je li povezano s javnom nabavom ili ne. Očekivao sam nova uhićenja i to se događa. Bitno je da smo potpuno otvoreni za suradnju s istražnim tijelima, podržavamo njihov rad, dostupna im je sva dokumentacija i želimo da se ovo sve raščisti do kraja", rekao je Tomašević, prenosi HRT.

Tomašević sazvao izvanrednu presicu

Tomašević je održao i izvanrednu konferenciju za medije o cijelom slučaju.

"Ja sam o nepravilnostima govorio još kao gradski zastupnik. Mogli su biti veći prihodi te podružnice da nije bilo pogodovanja. Obnova je očito bila problematična u GSKG-u, to je predmet istrage. Poznat mi je slučaj ovog poduzetnika koji je preminuo, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je napravio, a za te radove nije bilo nikakve dokumentacije i pokrića", rekao je Tomašević.

"Ne bi me čudilo da su se poslovi obećavali. U tom smislu, ako je to bio modus operandi, mi to želimo prekinuti. Što se tiče svih uhićenih u gradskoj upravi, troje ih je suspendirano. Na Upravi Holdinga je da odluči što će s ljudima koji su uhićeni iz Holdinga. Vjerujem da će i tu biti nekih poteza Uprave Holdinga", dodao je Tomašević.

"Nisam iznenađen, tih krakova ima dosta i očekujem da se to raščisti do kraja", zaključio je i dodao da je spreman na suradnju.

"S obzirom na sve optužbe koje se stavljaju na teret preminulom gradonačelniku, ovo me ne čudi. Zašto se ovo sve sad otvorilo, ne znam. Korupcijskoj hobotnici napokon se dolazi na kraj", rekao je gradonačelnik Tomašević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.