Presuđena bitka za vojni stan u Splitu: Deložaciju spriječio bombom i mecima

GORAN RADANOVIĆ, dragovoljac Domovinskog rata i bivši pripadnik 141. brigade, osuđen je u odsutnosti na četiri i pol godine zatvora za ubojstvo i četverostruki pokušaj ubojstva. Koncem listopada 1995. godine pred kolegama vojnicima stan na Splitu 3, u Ulici Ruđera Boškovića, branio je bombom i hicima i tako spriječio deložaciju!

Da spriječi deložaciju zapucao iz Browninga, bacio bombu

Banuli su mu kasno navečer. Vrata je odvalio Davor Zovko, a u hodnik ušao Željko Rinčić, koji je Radanovića već neko vrijeme pokušavao nagovoriti na "zamjenu" stana.

Dočekao ih je vatrom iz Browninga. Triput je opalio, a jedno zrno pogodilo je Rinčića u prsa. Dokotrljala se bomba koja je Zovku raznijela glavu i prsa, a Damiru Papiću eksplozija je otkinula desnu podlakticu. 

Radanovića je hicima iz Crvene zastave u prsa i nadlakticu pogodio Ivica Miletić, kojeg je bomba također ranila. Danas je bio u sudnici, osuđen je na godinu i pol zatvora zbog pokušaja ubojstva. Radanović je nakratko bio u pritvoru, no otkako je optužen 1997. godine, gubi mu se trag. Spis je prije sutkinje Marie Majić "dužilo" nekoliko sudaca, uključujući i Slavka Lozinu, no na nepravomoćnu presudu trebalo je čekati nevjerojatnih 15 godina!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.