Presuđeno peglanje kartice: Frani Mitroviću dvije, a Nikši Giovanelliju godina i pol zatvora!

FRANE MITROVIĆ, v.d. dekana Pomorskog fakulteta u Splitu i bivši direktor Splitske banke, koji je 1993. godine po diktatu HDZ-a prepustio Slobodnu Dalmaciju Miroslavu Kutli, osuđen je danas nepravomoćno na dvije godine zatvora zbog peglanja poslovne kartice Jadroplova tijekom 1997. i 1998. godine, u doba Mitrovićeve konzularne službe u Milanu. Napravio je firmi gotovo pola milijuna kuna neopravdanih troškova, račune nije ni slao, nije stao čak ni kada više nije bio član Nadzornog odbora Jadroplova. 

Krokodili, klokan, Disneyland i operacija kamenca

Bilo je svega, suvenira klokana i krokodila iz Australije i Singapura, posjeta fitness centru, Disneylandu, dućanima nakita, audio video tehnike... Kupovalo se svašta, Mitrović je čak i operaciju kamenca platio poslovnom karticom. Pravdao se da je pod narkozom uzeo krivu, htio je i platiti, ali ga nitko nije pitao.

Zato što nije pitao, bivši direktor Jadroplova Nikša Giovanelli, dobio je godinu i po zatvora. Nije to ništa novo za njega, jer je već godinu zatvora skupio zbog toga što je omogućio drugom članu Nadzornog odbora Jadroplova, veleposlaniku u Beogradu Zvonimiru Markoviću, da sredstva za obnovu ambasade iskoristi za kupnju vlastitog stana.

Zatvora ga je na koncu pomilovanjem spasio predsjednik Mesić. Hoće li Josipović dati ruke i ponovno ga spasiti ćorke.

Giovanelli šokiran, Mitrović se nije ni pojavio

Giovanelli je bio šokiran osuđujućom presudom. Pognutu glavu klimao je lijevo-desno ne vjerujuć' u ono što čuje. Dekan Mitrović presudom se uopće nije htio zamarati pa se nije ni pojavio na suđenju. Osuđeni će morati solidarno vratiti štetu koju su napravili Jadroplovu.

Presudu je donijela sutkinja Maria Majić, koja se hrabro uhvatila u koštac sa predmetom, koje su neke njene kolege izbjegavali kao vrući krumpir. Optužnicu je davne 2000. godine potpisao glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.