Prijatelj bankara iz Vrlike koji je ukrao milijune i zbrisao: "On je najbolji"

Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

NEKOLIKO dana nakon što je Srđan Djaković, dugogodišnji šef vrličke poslovnice banke – prvo Splitske, a potom OTP - pobjegao s 11 milijuna kuna iz sefa, razgovarali smo s njegovim prijateljem Nikolom Blaževićem. Blažević je bio predsjednik lokalnog Kinološkog društva u četiri mandata dok je Djaković bio dopredsjednik. Blažević za odbjeglog prijatelja ima samo riječi hvale.

"Ma to je najbolji čovik, specijalac, boga ti", tvrdi naš sugovornik. Poslali smo upit Ministarstvu obrane o ratnom putu Srđana Đakovića, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

"Jesmo, dobri smo bili, lovci, bili skupa u ratu, cili rat smo bili skupa, u kinologiji je bio dobar. To šta se dogodilo... šta ja znam, meni je ža tako da mi je teško bilo šta reć. Bio je krasan, volio je ljude, prijatelje, a šta se tu dogodilo ne znam ti stvarno", priča Blažević pa otkriva da je sa Srđanom sjedio na piću prošlog četvrtka i baš se niti iz jednog djelića njihova druženja nije dalo naslutiti što će se dogoditi. Prema Blaževićevim riječima, Srđan Djaković nije pričao čak ni što planira nakon najavljenog zatvaranja poslovnice u Vrlici.

"Sve je bilo normalno"

"Ništa nije govorio o tome, nit sam ga ja htio gnjavit, niti me to interesiralo. Sve je bilo normalno", prepričava Blažević prošlotjedni susret s trenutno medijski najatraktivnijim bjeguncem.

U međuvremenu, čuli smo da je Srđan bio blizak HDZ-u. Jure Plazonić, vrlički gradonačelnik i šef tamošnjeg HDZ-a, rezolutno nam je zanijekao da je Srđan bio član stranke, a nas je zanimalo što veli Blažević, je li njegov prijatelj bio HDZ-ovac.

"Stvarno ti to ne znam. On ti je malo po tom pitanju ka i ja... jer to ti je veliki lopovluk, kriminal pa nismo mi baš po tom pitanju nikad komentirali", govori Blažević.

Incident s Ivanom Vrdoljakom

Zanimljivo, bjegunčevo ime nalazimo u tekstovima o incidentu u Vrlici u listopadu 2015. godine kada se predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak, tada ministar gospodarstva, porječkao sa skupinom mještana navodno bliskih HDZ-u. Srđan Djaković je tada upravo našem portalu izjavio kako Vrdoljak nije imao razloga za svađu s njima.

"Od nas šest koji smo sjedili u kafiću, samo je jedan u HDZ-u. Svi smo branitelji, ja sam bio u ratu pet godina. Došao je autom, otvorio prozor i rekao: 'Šta je pičke, sad me slikajte. Nabijem vas na kurac.' Svi smo ostali šokirani", rekao je tada Djaković te nas informirao da mu se javio i Ante Kotromanović, tadašnji ministar obrane.

Cijenjeni pripadnik zajednice

Ukratko, Srđan Djaković bio je cijenjeni pripadnik zajednice koju je napustio s tuđih 11 milijuna i otišao u nepoznato. Skeptičniji pričaju kako vjeruju da je Srđan Djaković davno počinio ono zbog čega je pobjegao pa je otišao u strahu da to, što god bilo, ne ispliva nakon zatvaranja poslovnice. 

No, od nagađanja nema koristi.

A nema ni Srđana.

Ni 11 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.