Prijatelji napadača na Filipa Lončarića žale se na produženje jednomjesečnog pritvora

TOMISLAVU KARTELU koji je optužen da je u Vodicama prije mjesec dana napao Dinamovog vratara Filipa Lončarića produžen je pritvor, a njegovi prijatelji smatraju da je to bilo potpuno neopravdano.

> Svjedoci iz Vodica: Iz Lončarićevog Audija se čulo "Tito i Partija - Hajdukova armija"

> Osveta: Vodičani napali Dinamovog golmana Filipa Lončarića i njegove prijatelje

U pismu koje su potpisali "Građani grada Vodica", "Klub navijača Torcida Vodice", "DVD Vodice" i ŠD "Hrvatski branitelj dragovoljac" pitaju se na temelju čega je Kartelu produžen pritvor. "Tomislav je student 3. godine jednog hrvatskog sveučilišta, koji za svoj redovan studij zarađuje sam radeći ljeti i zimi u vrijeme akademske pauze. Dijete je iz obitelji koja svoj kruh zarađuje pošteno i vrijedno radeći cijeli svoj životni vijek. Nadalje, Tomislav je i športaš nekoliko puta odlikovan za svoje športske uspjehe kojima je promovirao ime Vodica i Hrvatske na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim  natjecanjima", piše u pismu te se dodaje kako je neko vrijeme proveo i u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vodice, a nikada nije bio pravomoćno osuđen za neko kazneno djelo.

Misle kako je sve navedeno dokaz da se radi o dobro odgojenom mladiću pred kojim je budućnost te se pitaju po čijem nalogu je i nakon mjesec dana još uvijek u pritvoru. "Zašto naša država, za koju se i njegov otac borio, svoju silinu i strogoću trenira na beznačajnim slučajevima? Zašto hrvatsko pravosuđe ovako beskompromisno i nemilosrdno nije u slučajevima 'Kornati' ili recimo 'Vlak smrti'?", pitaju se potpisnici pisma te dodaju kako ne opravdavaju nasilje.

"Kakva je država koja tako sankcionira beznačajne slučajeve, a ulicama šeću kriminalci"

Smatraju kako za ovakvo rigorozno zadržavanje u ćeliji ne bi bilo razloga sve i da je Kartelo bacio spornu kacigu na "automobil zagrebačkih tablica u kojem je bio nogometaš Dinama te iz kojeg su se čule uvredljive i provocirajuće pjesme". Tvrde kako u tom incidentu nije bilo veće materijalne štete niti fizičkog kontakta, kao ni ozlijeđenih.

"Sve da je i odgovoran zbog bacanja kacige, kakva nam je država i pravda koja će na ovakav način sankcionirati takve beznačajne slučajeve, dok u Hrvatskoj cvjetaju kriminal i korupcija, a ulicama se šetaju mafijaši i ubojice. Jedan je student iza rešetaka dok školarine poskupljuju i pita se kako će zaraditi za svoju, a neškolovani kriminalci na slobodi uživaju trošeći tuđi novac", tvrde potpisnici pisma te dodaju kako im ne preostaje ništa drugo nego pisanje medijima u nadi da će hrvatska pravda prestati biti spora i nedostižna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.