Prijatelji se opraštaju od radnika HAC-a: "Legenda i veliki čovjek, počivaj u miru"

Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell, Facebook

Prije dva dana, u srijedu u jutarnjim satima, poginula su dvojica radnika Hrvatskih autocesta, 31-godišnji Dario Mance i 44-godišnji Josip Čop.

Kamionom je na njih naletio državljanin Bosne i Hercegovine, umirovljenik rođen 1955. godine za kojeg se još ne zna je li radio na crno ili je bio prijavljen. On je zadržan na liječenju u KBC-u Rijeka.

Do prometne nesreće došlo je oko 9:20 sati između čvora Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba uslijed naleta teretnog vozila na ophodarsko vozilo izvan kojeg su se u trenutku nesreće nalazili stradali radnici, utvrdila je policija.

Zbog prometne nesreće promet između čvora Ravna Gora i čvora Vrbovsko bio je u prekidu do 13:10 sati nakon čega se odvijao preticajnim trakom do oko 16 sati kada je normaliziran.

HAC je priopćio da se nesreća dogodila po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Ophodarsko vozilo je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno.

Od Čopa se opraštaju njegovi ribiči

"Danas nas je napustila legenda, veliki čovjek, šaranaš, ribolovac, otac, muž i ljudina - naš Josip Čop - Čopsy.

U stravičnoj nesreći koja je pogodila njega i kolege dok su obavljali rutinski posao, naš Joža i njegov kolega izgubili su živote.

Ovim putem, u ime vodstva kluba, upravnog odbora te svih članova i simpatizera kluba, te u svoje osobno ime izjavljujem najiskreniju sućut obiteljima.

Obitelj je zatražila tihu sućut.

Joža, počivao u miru, neka ti je laka hrvatska gruda i bistro na vječnim vodama!", napisali su na Facebooku ribiči iz Lokvi.

"Svi koji ste ikad bili na Mrzloj ili Lokvarskom ste ga vjerojatno znali i to jasno govori o kakvom se čovjeku radilo... iza sebe je ostavio suprugu i sina... najiskrenija sućut svima. Nek ti je laka zemlja, predragi Čopsi....", napisao je jedan od njegovih poznanika.

"Legendo... Veliki Čovječe... počivao u miru Božjem, neka vječna svjetlost tebi sija. Obitelji iskrena sućut", "Veliki čovjek i veliki prijatelj, počivao u miru i iskrena sućut obitelji! Ne mogu vjerovati da ovo pišem za tebe, vidimo se jednog dana opet", "Legendo nad legendama, drago mi je da sam imao priliku upoznati te i mogu reći da me nitko nije ugostio kao ti i suza mi suzu stiže jer i u to malo vrijeme koje smo proveli mogao sam spoznati kakva si ljudina od čovjeka. Iskrena sućut obitelji, prijateljima i klubu", samo su neke od reakcija na smrt Josipa Čopa.

Da, istina je...🖤 Koliko god s knedlom u grlu priželjkivali da nije, i koliko god scenarij zvučao nemoguć'... Je. Danas...

Objavljuje Lokve RibičiSrijeda, 9. kolovoza 2023.

Je li vozač kamiona radio na crno?

Vozač teretnjaka, državljanin BiH, koji je u srijedu na autocesti Rijeka - Zagreb skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradala dva djelatnika HAC-a, nije 1959. godište, kako je u svojem priopćenju naveo DORH, već 1955., dakle, ima 68 godina i umirovljenik je, piše danas Jutarnji list koji dodaje kako se provjerava je li vozač uopće imao ugovor o radu, s obzirom na to da postoje jake indicije kako je za sisačku tvrtku JASD vozio "na crno".

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj tu informaciju nisu željeli ni potvrditi niti demantirati, ističući da je istraživanje još uvijek u tijeku i kako će, nakon njegova dovršetka, javnost biti izviještena o svim saznanjima.

Vlasnik sisačke tvrtke JASD Marijan Jajčinović na pitanje o tome je li vozač radio na crno, spustio je slušalicu.

Anđelko Kasunić, predsjednik Podružnice Nezavisnog cestarskog sindikata za HAC, komentirao je da, zbog specifičnosti posla u kojem psihofizičke sposobnosti opadaju sa životnom dobi, vozači teretnih vozila imaju beneficirani radni staž te uvjete za mirovinu stječu već s 56 godina.

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije godine na hrvatskim autocestama dogodila su se ukupno 22 naleta vozila na HAC-ovo vozilo koje se nalazilo na zaustavnom traku i bilo propisno obilježeno signalizacijom. U ta 22 naleta 13 ljudi teško je stradalo, a s najnovijom nesrećom, ukupno je troje poginulih, kaže Kasunić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.