Prijavi se na besplatnu radionicu dizajna novih medija na američkom koledžu

Foto: Press

RIT CROATIA ovog vikenda ponovno organizira dvodnevnu besplatnu radionicu pokretne grafike (motion graphics) za srednjoškolce. Tijekom subote i nedjelje polaznici će naučiti osnove digitalnog dizajna te kako animirati tipografiju. Broj polaznika je ograničen, a rok za prijavu putem online obrasca je petak, 6.5.2022.

Stekni vještine za nove vrste medija: animiraj svoje ime i zabavi se!

Nakon izrazito posjećene i uspješne radionice održane u travnju, američki koledž za sve zainteresirane ponovno organizira istu radionicu iz područja dizajna novih medija.
Koristeći aplikacije Adobe Photoshop i Adobe After Effects nastavnik dr.sc. Ante Poljičak upoznat će polaznike s osnovnim konceptima dizajna koja će kasnije moći primijeniti u izradi pokretne grafike. Nakon usvojenih osnova, polaznici će izraditi popularni „storyboard“ za pokretnu grafiku i naučiti kako animirati svoje ime.

Vještine pokretne grafike među najtraženijima u području kreativne industrije

Kao što sam naziv sugerira, pokretna grafika je grafika (grafički dizajn) koji je pokretan ili animiran. Kao jedno od područja animacije, pokretnu grafiku često viđamo u reklamama i videima. Stoga ne čudi da su znanje i vještine u tom području itekako tražene. Neki od primjera pokretne grafike nalaze se na linku

"Pozivam sve zainteresirane učenike da dođu, nauče nešto novo i zabave se,“ rekao je dr. sc. Poljičak. „Naime, vještine pokretne grafike sve su relevantnije u vrijeme u kojem digitalni mediji sve više utječu na naše živote. Obzirom da ćemo na radionici pričati o dizajnu novih medija općenito, ovo je izvrsna prilika za sve srednjoškolce da otkriju nova područja interesa i tko zna – moguće i budućih karijera."

Važne informacije o radionici

●    Vrijeme radionice: 7. svibnja i 8. svibnja
●    Lokacija: kampus RIT Croatia u Zagrebu 
●    Prijave traju do 6. svibnja 2022.

Od polaznika se ne očekuju nikakva predznanja niti oprema, a sve polaznike očekuje certifikat RIT Croatia o uspješnom polaženju radionice.

RIT Croatia - američki koledž na kojem diplomanti stječu američku i hrvatsku diplomu

RIT Croatia međunarodni je kampus američkog sveučilišta RIT, poznatog po obrazovanju usmjerenom na pripremu za tržište rada i razvoj karijere.
Studentima nudi suvremene američke sveučilišne studije, stručne i pristupačne nastavnike, nastavu na engleskom jeziku te individualizirani pristup uz profesionalnu stručnu podršku. RIT Croatia izvodi preddiplomske studije za koje se stječu dvije diplome – međunarodno priznata američka sveučilišna diploma koju dodjeljuje RIT te hrvatska diploma koju dodjeljuje RIT Croatia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.