Prijetnje obitelji transrodne djevojčice sa naslovnice NatGeo: "Treba vas istrijebiti"

Foto: 123rf

INTERNETSKI trolovi šalju brojne prijetnje obitelji transrodne djevojčice, koja je ušla u povijest kao prva transrodna osoba na naslovnici National Geographica. Rođena kao dječak, devetogodišnja Avery Jackson je u dobi od 4 godine objavila majci kako je ona zapravo djevojčica. Od tog trenutka su njeni roditelji podrška njoj i cijeloj transrodnoj zajednici.

U izdanju koje je posvećeno istraživanju ‘promjenjivog krajolika spola’ Avery je na naslovnici, uz punu potporu svojih roditelja, koji su i ranije govorili na skupovima transrodnih osoba i zagovarali njihova prava. Naslovnica National Geographica za obitelj predstavlja najveće medijsko eksponiranje do sad, a to je izazvalo brojne komentare, kako pozitivne tako i negativne.

Reakcije okoline

Debi Jackson je na društvenim mrežama objavila fotografiju svoje kćeri koja je na naslovnici siječanjskog izdanja National Geographica. Nakon toga, kao i nakon najave izdanja od strane časopisa, došlo je do promjene situacije za obitelj Jackson.

Za Kansas City Star su ispričali kako je situacija različita, kako u njihovoj obitelji tako i u susjedstvu. Pojedini članovi obitelji ih podržavaju, dok su pojedini prekinuli kontakt s njima. Averyin otac koji vodi svoj posao vezan uz sportsku medicinu i sportaše, je od medijskog eksponiranja njegove kćeri kao transrodne osobe izgubio 40% kupaca.

Nakon objavljivanja Avery na naslovnici, njena majka tvrdi kako su joj na Facebooku i ostalim društvenim mrežama brojni korisnici dali podršku. Dok je obitelj bila sretna zbog potpore koju je dobila njihova kći, krenuli su negativni komentari.

Internetski trolovi


Najprije je na Facebooku komentirala Američka Obiteljska Udruga koja je izdala upozorenje roditeljima, bakama i djedovima vezano uz National Geographic, koji se prema njima opire bogu i biblijskom autoritetu tako što zagovara konfuziju spolova u nadolazećim problemima.

Uz njih, neki su internet trolovi rekli i kako Debi Jackson, Averyina majka treba biti ‘istrijebljena’ te kako ona zapravo zlostavlja svoje dijete, te ga vodi putem pedofilije.

Debi kaže kako se radi o internet trolovima, te kako postoje posebne skupine koje su posvećene zlostavljanju transrodnih osoba koje ih pokušavaju maltretirati sve dok ne počine samoubojstvo.

Siječanjsko izdanje je dostupno od danas, a urednica National Geographica, Susan Goldberg je poručila na Twitteru: “Jako sam ponosna na siječanjsko izdanje National Geographica. 100% posvećeni istraživanju spolova. Zahvalni smo svima koji nas puste u svoje živote.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.