Prijetvorni Uskok: Šef Cvitan tvrdi da nema nagodbe, a tužiteljica Petković dogovara aranžman sa Ahmetijevima

OBRANA braće Ferdija i Mehdija Ahmetija, osumnjičenih za dilanje heroina i bacanje eksplozivnih naprava po Splitu, pokušava ishoditi nagodbu sa Uskokom! Branitelji Borivoje Milošević i Toni Vukičević traže da njihovi klijenti za priznanje djela i cinkanje kolega dobiju zakonski minimum od pet godina!

Evo osam godina ako ćete cinkati kolege...

Uskokova tužiteljica Natalija Petković ispočetka im je nudila 11 godina, što se uopće ne čini kao povoljan aranžman, a sada bi pristala i na osam godina zatvora ukoliko se Ahmetijevima jezik dovoljno razveže. 

Raspitivali smo se u Uskoku prije mjesec dana oko pokušaja nagodbe u slučaju druge dilerske skupine koju predvodi Nikola Martinis. I tu su se branitelji pokušali nagoditi sa Uskokom, nakon što su optuženici doznali za nagodbu u Zagrebu, gdje je poveća grupa okrivljenika za dilanje marihuane osuđena na blaže kazne od očekivanih. Taj slučaj postao je pravi hit u zatvoru na Bilicama, svi su htjeli manje kazne u zamjenu za priznanje djela.

Jedna priča za javnost, druga za stranke u postupku

No, iz Uskoka su poručili da je šef Dinko Cvitan kazao da nagodbe nema nakon što krene suđenje. Ipak, čini se da u Uskoku imaju jednu priču za javnost, a drugu za stranke u postupku!

Ahmetijeve terete s braćom Svalina i još 13 optuženika za dilanje čak 26 kilograma heroina, ali i zastrašivanje konkurencije postavljanjem eksplozivnih naprava. 

Inače, nakon što se ljetos dvaput žiletom izrezao po rukama jer sud nije dopustio da ga u zatvoru posjete majka i sin, Mehdi Ahmeti ponovno je u problemima. Onesvijestio se neki dan u ćeliji, pa su ga poslali na promatranje u zatvorsku bolnicu u Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.