UHLJEBISTAN

Pročitajte bizaran odgovor gradske uprave o šefu komunalaca koji spava na poslu

Foto: Čitatelj Indexa

ŠEFU komunalnih redara Mladenu Vidmaru poslali smo vrlo konkretan upit o njegovom bliskom suradniku Igoru Sesaru, koji je snimljen kako spava na radnom mjestu i koji je svoju privatnost pri spavanju zaštitio oblijepivši papirima uredska stakla. Odgovor smo dobili tek nakon objave članka na Indexu, a potpisuje ga Dinko Bilić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

>> Ovo je šef komunalnih redara u Zagrebu. Čovjek doslovce spava na poslu

> Ako imate slične fotografije ili snimke uhljeba koji su plaćeni našim novcem a ne rade svoj posao, pošaljite nam ih na uhljebi@index.hr.

Što smo pitali Vidmara

Zapravo je pismo koje nam je Bilić poslao teško nazvati odgovorom na naša pitanja. 

Pitali smo ga sljedeće: 

1. Je li uobičajeno da komunalni redari spavaju na radnom mjestu ili je to običaj samo šefova područnih odsjeka?
2. Je li se dosad itko žalio na nerad gospodina Igora Sesara i što ste po tome napravili?
3. Namjeravate li kazniti voditelja 1. područnog odsjeka i kako?

Što nam je Bilić odgovorio

Bilić nam je, pak, odgovorio:

"Poštovani, sukladno članku objavljenom na portalu Index.hr, a koji ukazuje na propust, odnosno disciplinsku odgovornost komunalnog redara, g. Igora Sesara, obavještavamo Vas da će biti poduzete odgovarajuće mjere i radnje iz naše nadležnosti te će se od istog zatražiti očitovanje nakon što mu se predoče sva saznanja, odnosno tekst vezan uz predmetnu objavu."

U prijevodu s birokratskog na normalni hrvatski jezik, iz Komunalnog redarstva nam nisu namjeravali odgovoriti na upit, ali su sada morali nešto na brzinu nadrljati jer smo s dvije fotografije pokazali što i koliko njihovi zaposlenici rade. No to ne znači da će uspavani šef komunalnih redara na Črnomercu, Donjem Gradu i Podsljemenu biti kažnjen.

Ne, njemu će predočiti Indexov tekst i tražit će njegovo očitovanje. Tek tada, negdje u dalekoj budućnosti, po mogućnosti kada svi zaborave na slučaj šefa uhljeba, poduzet će nekakve mjere i radnje iz svojih nadležnosti. Kakve? To će odlučiti kada i ako se konačno probude.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.