Prodavačica koja je dobila otkaz zbog dvije fete pršuta: "Neka me ovrše, ionako nemaju što uzeti"

Foto: 123rf, Google Maps

PRIČA o djelatnici Interspara koja je dobila otkaz jer je u zadarskoj podružnici ovog trgovačkog lanca pojela dvije fete pršuta bila je jedna od glavnih tema u rujnu 2015. godine, a jučer je dobila nastavak. Ili, bolje reći, svršetak.

Godinu i pol dana nakon, sutkinja Ivana Čačić Brčić pročitala je presudu kojom je odbila zahtjev Suzane Šešo, otpuštene djelatnice Interspara, da joj se nadoknadi šteta.

Dan nakon po nju nepovoljne presude, Šešo je za ezadar pristojno odbila ponudu da joj se prikupe novčana sredstva. Šešo, naime, mora platiti i nešto više od 13.000 kuna sudskih troškova.

"Ne tražim milostinju, tražim pravdu i borit ću se do kraja. Hvala svima na portalu eZadar na suosjećanju. Moram odbiti ovakvu akciju, jer ipak imam krov nad glavom, zdravlje i svojih deset prstiju sa kojim mogu zaraditi za sudske troškove.

U najgorem slučaju nek me ovrše. Ionako nemaju što uzeti. A ni zatvor mi nebi bio stran, jer sam u zatvoru već sedam mjeseci od kako ne radim.

Radije dajte novac onome kojem je potrebniji", rekla je Šešo.

Dobila na prvom suđenju

Podsjetimo, prvi postupak protiv Interspara Šešo je pokrenula pred Općinskom sudu u Zadru, a nakon provedenog dokaznog postupka sudac Tomislav Šimić presudio je u njenu korist vrativši je na posao. Interspar se međutim žalio na presudu, a Županijski sud u Zagrebu žalbu je usvojio i sve vratio na ponovno suđenje, ali pred drugim sudskim vijećem. Iako je Šešo nakon prvostupanjske presude bila vraćena na posao, nakon podnošenja žalbe opet je izgubila posao. Od tada do danas nigdje ne radi, više od sedam mjeseci.

Zagrebački županijski sud je ukinuo prvostupanjsku presudu jer je smatrao da nisu bile dovoljno razjašnjene okolnosti povrede radnog prava, odnosno smatrao je da nije dovoljno utvrđena činjenica da je Šešo tog dana bila gladna i iscrpljena.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.