Promjena u NO Lovrinca: Baldasar tajnicu splitskog SDP-a zamijenio savjetnikom za štekate

Foto: Google Maps

GOTOVO dva mjeseca tražio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zamjenu za tajnicu splitskog SDP-a Slavicu Bartulović Barač u Nadzornom odboru Lovrinca i konačno ju je našao u liku svog savjetnika za komunalu, ugostitelje i terase Davora Marasovića.

Bartulović Barač iz Lovrinca je smijenjena krajem svibnja nakon što je kazala Baldasaru da ostaje vjerna stranci. Gradonačelnik ju je pitao hoće li sa njim u novu političku avanturu, ona se zahvalila i rekla da neće.

Dva mjeseca tražio zamjenu za Nadzorni odbor Lovrinca

Tajnica splitskog SDP-a pometena je iz Lovrinca u sklopu Baldasarove akcije čišćenja nadzornih odbora gradskih firmi. No, pomalo neuobičajeno, rješenje o razrješenju nije pratilo rješenje o imenovanju novog člana. Očito je kako Baldasaru ponestaje ljudstva te da može računati još samo na najodanije.

Pogodnog kandidata za NO Lovrinca očito nije bilo na vidiku pa se zadaće prihvatio jedan od najbližih Baldasarovih suradnika, i to usred sezone, kada ima posla preko glave, i sa regulacijom štekata u centru, a i sa svojim privatnim poslom, restoranom Aspalathos. 

Na Rivi otimaju štekate, a savjetnik za štekate ima vremena za još jednog zaduženje?!

Marasoviću sigurno nije lako jer se situacija na Rivi posve otela kontroli te je prošli tjedan novootvoreni restoran Olive Tree okupirao terasu susjednog kafića Dujam te ga tako potpuno izbacio iz "igre". Odvjetnik Dragan Mioč, koji zastupa Dujam, najavio je već kako će podnijeti tužbu  za naknadu štete protiv restorana, ali i protiv Grada Splita, koji pokazao potpunu nemoć da regulira situaciju i omogući vlasniku Dujma korištenje javne površine za koju ima ugovor te plaća najam.

Unatoč svemu, Marasović je našao vremena i prostora za još jedno zaduženje. Prošle godine u Čistoći je zaposlen brat njegove supruge.

Baldasar oštro udesno

Kako smo već pisali, Baldasar je u posljednja dva mjeseca, otkako su ga izbacili iz partije, posmjenjivao SDP-ovce iz nadzornih odbora te ih zamijenio provjerenim kadrovima.

Tajnika Foruma mladih u NO Prometa zamijenio je predsjednik udruge veterana 72. bojne Zlatko Čipčić, a novi član NO Parkova i nasada je Sebastian Vukušić, svjedok na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Planinska, svojedobno aktivan u braniteljskoj udruzi Zavjet.

Kod Baldasara je primjetan je vrlo oštar zaokret udesno, tko bi danas rekao da je u Banovinu ušao kao član SDP-a?

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.