Pronađeni svi putnici s leta na kojem je bio zaraženi, nisu svi u samoizolaciji

Foto: POOL

STOŽER je jučer objavio kako imamo jednu novozaraženu osobu s područja Koprivničko-križevačke županije koja je stigla letom iz SAD-a.

U Croatia Airlinesu su za Index potvrdili da je osoba o kojoj je riječ u Hrvatsku stigla letom Croatia Airlinesa OU413 Frankfurt – Zagreb 31. svibnja 2020. godine. Na navedenom letu bilo je 66 putnika i 5 članova posade, a Stožer je u međuvremenu pokušao pronaći sve putnike prema podacima koje je dostavio Croatia Airlines.

Locirani svi putnici 

Krunoslav Capak je večeras za Index potvrdio kako su locirani svi putnici s leta te kako je samo dio njih u samoizolaciji, objasnio je i zašto.

"Svi su locirani, čovjek je cijelo vrijeme nosio masku i nije išao na WC, po njegovoj izjavi, cijelo vrijeme je bio s maskom i nije išao na WC, i zato su samo dva reda ispred i iza njega u samoizolaciji. Dobili smo spisak svih putnika, kao i spisak članova posade i pratimo situaciju, ali potrebe nije bilo za samoizolacijom. Sve je pod kontrolom, mislimo da se ništa neće dogoditi", rekao je za Index Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Croatia Airlines kaže da je kabinsko osoblje stavio van leta

Iz Croatia Airlinesa su nam ranije danas rekli kako je kabinska posada s navedenog leta, po primitku obavijesti o zaraženom putniku, preventivno stavljena van letačkih dužnosti do 14. lipnja, a sukladno mišljenju epidemiologa za letačko osoblje nema potrebe za samoizolacijom zbog toga što je pilotska kabina fizički odvojena od putnika.

"Sve mjere zaštite koje Croatia Airlines provodi od pojave epidemije bolesti COVID-19 u potpunosti su usklađene s odlukama i preporukama javnozdravstvenih tijela i zrakoplovnih vlasti, a tijekom leta obavezno je, podsjetimo, korištenje zaštitne opreme i sredstava za cijelu posadu (maske, rukavice, dezinficijensi) te u slučaju potrebe i upotreba zaštitnih naočala i zaštitnih odijela. Također, svi se zrakoplovi pojačano redovito čiste i dezinficiraju kako bi se i na ovaj način sigurnost putnika i posade zadržala na najvišoj razini", kažu u Croatia Airlinesu za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.