Propucani Splićanin ne surađuje s policijom: "Izvadio sam metak iz noge i pojeo ga"

Foto: Index

SPLITSKA policije raspliće jučerašnji napad na 26-godišnjeg Mihu F. Oko 9 sati pred svojom kućom na Škrapama ranjen je metkom koji mu je prošao kroz jednu nogu i zaustavio se u drugoj. Hici su ispaljeni iz crnog BMW-a, koji se brzo izgubio iz uske ulice u kojoj je napadnut Miho F. Policija je tijekom očevida pronašla tri čahure.

Ranjeni uopće ne surađuje s policijom. Najprije ih je dočekao s pričom kako na njega uopće nije pucano, nego se sam ozlijedio. Potom je priču izmijenio i ustvrdio da je sam izvadio metak iz noge i pojeo ga. Policija je, pak, sklona vjerovati da ga je negdje bacio. Zato je očevid jučer malo dulje i potrajao i zbog toga je policija ogradila dobrih stotinjak metara ulice u kojoj je došlo do pucnjave. Koliko je poznato, nisu našli zrno koje je Miho F. izvadio iz noge. 

Policija na tragu počiniteljima? 

Unatoč nekooperativnosti žrtve, policija ima određenu konstrukciju i moguće osumnjičenike. Prikupljaju dokaze i iskaze, zasad još nitko nije priveden i službeno osumnjičen. Slučaj vode kao pokušaj ubojstva.

Ranjeni Miho F. još je kao maloljetnik prijavljivan za kaznena djela imovinske naravi. Koncem 2010. godine s prijateljem je ukrao signalne rakete s jahte Igora Tudora. Ispalili su ih navodno prema Braču, no jak vjetar skrenuo ih je na vezane brodove. Tri jahte oštećene su u požaru, jedna je i potonula. Miho F. osuđen je na uvjetnu kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Prije pet godina već su mu pucali po fasadi obiteljske kuće, a prije tri i pol godine pobjegao je s drugog kata Druge policijske postaje na Bačvicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.