"Prostitucije u osječkom Domu nema, a djevojke su plaćene da napišu pismo"

POLICIJSKA istraga provedena u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži pokazala je kako je cijelu aferu u medije plasirao 54-godišnjak koji je želio baciti ljagu na osoblje Doma u kojem je smješteno njegovo dijete.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec istaknuo je kako ne postoji lanac organiziranog kriminala u Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku te da nitko od uglednih osoba iz života grada, za koje se spominjalo da su koristili usluge maloljetnica, nije upleten u prostituciju.

"Mi ne tvrdimo jesu li djevojčice ili nisu bile u spolnom odnosu s nekim osobama, jer to nije bio predmet istrage. Spolni odnos s osobama starijim od 14 godina nije kazneno djelo", kazao je Borovec, objasnivši kako je policijska istraga pokazala da u osječkom Domu nije postojao lanac prostitucije, niti su djevojčice prisiljavane na pružanje seksualnih usluga.

Muškarac djevojčicama platio da napišu pisma koje je kasnije predao medijima

Podsjetimo, prošlog tjedna u medijima je izašlo pismo maloljetnica iz Doma koje su tvrdile da su njihove usluge prostitucije kupovali ugledni osječki političari i drugi građani. Borovec tvrdi da je 54-godišnjak tu priču lansirao kako bi naštetio ugledu Doma, ali i svojoj supruzi te nekim osobama iz Osijeka s kojima nije u najboljim odnosima.

Muškarac je djevojčicama platio da napišu pisma koja je kasnije on sam predao medijima, a time je najviše naštetio djeci koja su smještena u tome Domu jer će nakon ovog slučaja biti stigmatizirana kao prostitutke. Borovec nije rekao kakva prijava očekuje 54-godišnjeg muškarca jer se tek mora utvrditi postoji li kazneno djelu u tome slučaju i koje je to.

54-godišnjak priveden na ispitivanje

54-godišnjak je tako danas poslijepodne pozvan na razgovor u prostorije osječke policije. Nije još sigurno hoće li protiv njega biti podnesena prijava jer je djevojčicama platio da napišu pismo u kojem je "razotkrivena" prostitucija u Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku, ali će sigurno biti izveden pred prekršajnog suca zato što je prekršio sudsku zabranu prilaza svom sinu koji je jedan od štićenika Doma.

I.Kri.
Foto: Vlado Kos/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.