U Americi se sudi serijskom ubojici žena. Sad ga optužili da je ubio još jednu ženu

Foto: Profimedia

Osumnjičeni serijski ubojica Rex Heuermann, iz Gilgo Beacha u saveznoj državi New York, optužen je za četvrto ubojstvo, javlja BBC. 60-godišnji Heuermann optužen je već za ubojstvo triju žena prije više od deset godina, u sklopu niza ubojstava na Long Islandu u kojima se broj žrtava penje do čak 11.

Heuermann se pojavio danas na sudu i izjasnio se nevinim te je zadržan u zatvoru u okrugu Suffolk. Ovog se ljeta također izjasnio nevinim po tri optužnice za ubojstva Melisse Barthelemy, Megan Waterman i Amber Costello. Četvrta žrtva bila je Maureen Brainard-Barnes.

Posmrtni ostaci Brainard-Barnes, koja je imala 25 godina kada je nestala, otkriveni su u prosincu 2010. kada su vlasti tražile Shannan Gilbert, seksualnu radnicu koja je nestala ranije te godine.

Posmrtni ostaci jedanaestero žrtava pronađeni su na istoj lokaciji, Gilgo Beach između 2010. i 2011., a uključuju devet žena, jednog muškarca i jedno dijete. Identitet četvero, uključujući bebu, majku i muškarca, ostaje nepoznat.

Ubijene žene bile su seksualne radnice

Ubijene žene bile su seksualne radnice, a policija je identificirala  Heuermanna kao osumnjičenika početkom 2022. koristeći se podacima s mobitela te opisima svjedoka. Uhićen je u srpnju u njegovom arhitektonskom uredu na Manhattanu.

Poznato je da Heuermann ima kćer i posinka, a njegova supruga, s kojom se vjenčao 1996. godine, podnijela je zahtjev za razvod par dana nakon uhićenja.

Susjedi: Bio je tih, nikome nije smetao

Kada su policija i istražitelji pretražili Heuermannovu kuću na Long Islandu, samo nekoliko kilometara od mjesta gdje su pronađeni ostaci, pronašli su između 200 i 300 komada oružja.

Susjedi u Long Islandu izrazili su iznenađenje njegovim uhićenjem. "Tip je bio tih, nikad nikome nije smetao", rekao je susjed Etienne DeVilliers. Istraga o ostalim žrtvama je u tijeku, a zasad se ne zna  je li Heuermann povezan i s 7 ostalih smrtnih slučajeva na tom području.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.