Prskalo se odlukom suda vraća u HAC: Svaki moj komentar je suvišan, pitajte njih

BIVŠI predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo mora biti vraćen na posao u HAC, nepravomoćna je odluka Općinskog suda u Zagrebu.

"Svaki moj komentar na ovu odluku je suvišan, možda bi bilo dobro da upitate odgovorne u HAC-u što o tome misle", rekao je Prskalo za Index.

Dužni mu više od pola milijuna kuna

Kako doznajemo sud u Zagrebu ocijenio je kako odluka HAC-a da Prskalo dobije otkaz jer se nije pojavljivao na poslu dok je bio pritvoren u Remetincu, nezakonita. Isto tako odlučeno je kako HAC na Prskalov račun ima uplatiti sve zaostale plaće od siječnja 2010. godine pa do danas. Iako se špekulira o iznosu njegove plaće, navodno je riječ o gotovo pola milijuna kuna koliko se ima isplatiti Prskalu ukoliko odluka postane pravomoćna, a tu su još i zatezne kamate.

Podsjetimo, Prskalo je prvi put uhićen u studenom 2009. godine u akciji Nesklad zajedno s bivšim članom uprave HAC-a Marijom Lovrinčevićem, direktorom Sektora građenja u HAC-u Goranom Legacom, glavnim inženjerem projekta Bosiljevo – Sv. Rok Željkom Kandžijom te Slavenom Žužulom, vlasnikom tvrtke Skladgradnja-grupa iz Imotskog. USKOK do danas nije napisao optužnicu, a slijedom iste informacije nije ni započelo suđenje.

Kad Bajić ne radi svoj posao...

Prskalo je bio u pritvoru od kraja studenog 2009. do veljače 2010. da bi krajem te godine opet bio uhićen pod sumnjom u umiješanost u slučaj Fimi medie. Prskalo je uhićen treći puta u ožujku ove godine pod sumnjom da je oštetio HAC za 58 milijuna kuna zbog izgradnje odmorišta Ploče na autocesti A1. Optužnica nije podignuta ni za Fimi mediu ni za odmorište.
 
Prskalo pak ima nepravomoćnu presudu za povećanje cijene na izgradnji autoceste  od Ravče do Ploča, kada je kažnjen s 50 tisuća kuna.

Početkom rujna DORH je podigao novu optužnicu protiv šefova Hrvatskih autocesta, a osim Prskala obuhvaćeni su bivši šefovi Uprave Mario Crnjak te bivši članovi Uprave Marijo Lovrinčević i Ivica Mlinarević, aktualni član Uprave Josip Sapunar, te zamjenik direktora sektora za održavanje Željko Krapljan a slučaj je vezan za nezakonito zapošljavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.