Psihijatri upozoravaju da Trumpa treba ukloniti s položaja zbog javne sigurnosti

Foto: FAH

DVA vodeća američka psihijatra upozorili su da je Donald Trump "opasan" i da se moraju poduzeti drastični koraci kako bi se javnost od njega zaštitila, prenosi Independent.

Rekli su da zbog njegovog nepredvidljivog ponašanja, što uključuje "stalnu nesposobnost razlučivanja fantazija od stvarnosti" i "paranoične tvrdnje o urotama", sumnjaju da je sposoban racionalno reagirati u krizi.

Profesorica psihijatrije na Harvardu Judith Herman i profesor psihijatrije na sveučilištu Columbia Robert Lifton naglasili su u pismu New York Timesu da ovo nije pokušaj postavljanja dijagnoze Trumpu.

Trumpove vojne ovlasti su svima ozbiljna i opasna prijetnja

"Ipak, kao psihijatri se osjećamo obaveznima izraziti svoj strah. Bojimo se da ako bude suočen s krizom, Donald Trump neće imati dovoljnu moć rasuđivanja da bi postupio racionalno".

"Njegove vojne ovlasti sve nas ugrožavaju. Pozivamo naše izabrane zastupnike da poduzmu korake potrebne da nas zaštite od ovog opasnog predsjednika".

Zbog "duboke emocionalne nestabilnosti" nije sposoban obavljati dužnost predsjednika


Prošli je mjesec 35 stručnjaka za psihičko zdravlje također pisao New York Timesu i upozorilo na "duboku emocionalnu nestabilnost" koju pokazuje Trumpovo ponašanje i zbog koje nije sposoban obavljati dužnost predsjednika.

U samo par tjedana postao drastično više nepredvidljiv

Kao primjer njegovog iracionalnog ponašanja Herman i Lifton su naveli i optužbu da ga je Obama prisluškivao tijekom predsjedničke kampanje.

"I u samo par tjedana predsjednički posao toliko je povećao nepredvidljivost njegovog ponašanja", napisali su.

"Šokirani smo njegovom stalnom nesposobnošću da razlikuje stvarnost i maštu te bijesnim ispadima kada nešto nije onako kao u njegovim fantazijama. Bez ikakvih dokaza, stalno je paranoičan i svuda vidi urote".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.