Puljak: Dosta je demagogije za skupljanje političkih poena

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

NOSITELJ liste Pametno i Unija Kvarnera Ivica Puljak na izborima za Europski parlament rekao je u Zagrebu da će se konkretnim mjerama boriti protiv populizma, a za dugoročnu dobrobit građana. 

"Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima i izbjegavaju odgovornost za loše stanje u državi. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu te se konkretnim mjerama boriti protiv populizma za  dugoročnu dobrobit građana", izjavio je Puljak te ocijenio da je Europa izvanredno mjesto za život i da Hrvatska u njoj ima svoje mjesto.

Kaže da Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu

No, dodao je, po zadnjim istraživanjima, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu.

"Vrijeme je da stvari nazovemo pravim imenom i da si priznamo da ovako dalje ne ide. Dosta je jeftine demagogije za skupljanje političkih poena i daljnje degradacije društva”, rekao je Puljak.

Kandidat liste Franko Baković rekao je da kao mlada osoba shvaća strah koji donose buduća i nesigurna vremena. Ali, dodao je, ako želimo da Hrvatska prosperira, moramo biti spremni prihvatiti istinu i shvatiti brojke koje opterećuju sustav.

"Svi građani, a pogotovo mladi, moraju odbaciti populističke manipulacije i zaokrenuti Hrvatsku u zemlju znanja, rada i poštenja", poručio je Baković te istaknuo da će izbor građana i odluke aktualne vlasti direktno utjecati na kvalitetu života njegovih generacija.

Kandidati su istaknuli da će izbori za Europski parlament odlučivati o tome hoće li Europska unija kao zajednica zemalja nastaviti progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnje odvesti EU u regresiju. Na druženju s građanima poručili su da se stranka Pametno zalaže za slobodnu, otvorenu i naprednu Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.