Puljićev najbolji prijatelj: Još uvijek ne možemo shvatiti da je naš Denis otišao

"IMAO je najveće srce na svijetu, bio je neviđeno dobar čovjek, prava dobričina. Svakom bi čovjeku dao zadnju kap krvi, nikad u životu ni muhu nije zgazio. Bio je jako cijenjen kod sviju, kod prijatelja, kod najobičnijih poznanika, u cijeloj zajednici. Bio je ljubazan, veseo, nikad se ni na što nije žalio niti kukao. U velikom smo šoku, još uvijek ne možemo shvatiti da je naš Denis otišao", rekao je za Jutarnji list o Denisu Puljiću Željko Fijala, Puljićev najbolji prijatelj i šef u autosalonu Hahn-Automobile u Wendlingenu.

Fijalu je tragična vijest o ubojstvu prijatelja u ubilačkom pohodu Tima Kretschmera, manijaka iz Winnendena, zatekla u Crikvenici, gdje je bio na godišnjem odmoru. Puljićev prijatelj hitno se vratio u Wendlingen, da bi pomogao Puljićevoj obitelji koliko već može.

Najteže je supruzi

Puljićeva supruga Sanja najteže je pogođena tragedijom, u velikom je šoku, a još nije ni vidjela tijelo svog ubijenog muža, rekao je Fijala.
 
Fijala je napomenuo i kako će Puljićev pogreb biti održan na zagrebačkom groblju Mirogoj u utorak u 14 h, a kaže i kako je tijekom današnjeg dana primio više od 400 poziva mušterija kojima je Puljić prodao automobile, ljudi koji su nudili svu moguću pomoć. Tako nešto za Nijemce nije uobičajeno i svjedoči o veličini Puljićeva karaktera.

Bila bi velika čast dobiti minutu šutnje na utakmici Dinama

Fijala je napomenuo još jednu stvar: "Denis je bio veliki, strastveni dinamovac i bila bi nam svima velika čast kada bi se mogla organizirati minuta šutnje za njega".

Minutu šutnje sigurno će održati hrvatski nogometni klub Croatia iz Reutlingena na svojoj sljedećoj utakmici. Fijala i Puljić su redovno posjećivali utakmice tog kluba, a uspjeli su čak i dogovoriti sponzorstvo svoje tvrtke za klub.

Predsjednik kluba, Jozo Ćurić, također je dao izjavu za Jutarnji. "Strašno smo pogođeni ovom nesrećom i brutalnošću, zbog svih stradalih, ali posebno nas je pogodilo što je ubijen jedan član naše zajednice. Bio je stvarno divan čovjek, umjeren, miran, a uvijek spreman na vic i šalu. Znao je s nama zaigrati mali nogomet, stvarno smo se lijepo družili", rekao je.

F.M.
Foto: AFP/Cropix
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.