Puljiću počast na Lovrincu odao i bivši premijer koji ga je politički likvidirao!

NEKOLIKO tisuća ljudi okupilo se na splitskom gradskom groblju Lovrinac, kako bi odalo posljednju počast bivšem splitskom gradonačelniku Zvonimiru Puljiću, kojeg je prekjučer izdalo srce dok je plivao u Bolu.

Došli svi splitski gradonačelnici osim Željka Keruma

Pojavili su se svi bivši splitski gradonačelnici, ali ne i Željko Kerum. Gdje je, nitko ne zna. Nije ga bilo ni na komemoraciji u splitskom HNK-u. Poslao je zamjenike Juru Šundova i Anđelku Visković.

Na Lovrincu se po prvi put javno nakon abdikacije ukazao i bivši premijer Ivo Sanader, koji je Puljića politički likvidirao nakon sukoba s vijećnicima Liste Velog mista. Puljić nije htio odraditi posao za račun moćnih lobista i poduzetnika, pa je umjesto njega doveden Ivan Kuret. Taj je potpisao sve što je trebao. S njim nije bilo problema, ali je zato HDZ u Splitu praktički dezintegriran. 

Vidno omršavjeli Sanader znojio se na Lovrincu u društvu supruge Mirjane

Vidno omršavio, Sanader se znojio na Lovrincu u društvu supruge Mirjane. Odbio je novinare, koji su htjeli izjavu. Uz Puljićev lijes bila je elita splitskog HDZ-a, novi predsjednik Duje Marasović, Kruno Peronja, Ivica Mladineo, Petar Škorić...

"Zvone, hvali ti. Unatoč prijeporima u stranci, svi su te voljeli i poštivali. Crkvu si volio, Boga molio", podsjetio je Marasović na unutarstranačka trvenja i demokršćansku orijentaciju pokojnog Puljića.

"Bio si vjeran i ugledan član HDZ-a, širio si dobri duh tolerancije Mediterana, kojeg svaki Hrvat nosi u sebi. U crkvi si tražio nadahnuće, iznenada si otišao plivajući blizu Benediktinskog samostana", kazao je Kruno Peronja, šef županijskog HDZ-a.

Stigli Budiša, Bandić, Vidošević...

Dražen Budiša odazvao se pozivu hrvatskog studentskog pokreta iz 1971. godine. "Zvone je bio istaknuti član pokreta, čovjekt vjere, tih, ali pouzdan. Bio je gospodin" kazao je Budiša.

Do Lovrinca je potegao i nezaobilazni Milan Bandić. "Zvone je prošao sve, od pregovora sa četnicima, pa nadalje. Njegova smrt me iznenadila i zaprepastila. Sreli smo se posljednji put na izložbi o Himalaji u Marmontovoj ulici prije samo tjedan dana" prisjetio se Bandić. Oko kandidature još sve po starom. Kad odluči, znat će se.

Od Puljića se došao oprostiti i Nadan Vidošević. Bio je gotovo, pa neprimjetan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.