Pulski franjevci milodarom naplaćuju mjesto na ilegalnom parkingu, bez računa

PULSKI franjevci počeli su naplaćivati parkiranje, kako kažu, milodarom, javlja Glas Istre

Naime, u njihovom se dvorištu, u koje se ulazi iz Ulice Castropola u starom gradu, parkiranje ne plaća SMS-om ili kovanicama na automatu. 

Radi se o ilegalnom parkiralištu te bi izdavanje računa bilo dokaz da se Crkva bavi nezakonitim poslom, a ovako su izbjegli obavezu nabavljanja dozvole i plaćanja poreza.

Parkirani deseci automobila

Nije poznato kada je samostan pokrenuo ovaj biznis, ali neki korisnici kažu da plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto u dvorištu. 

Na ilegalnom parkingu pobrojano je više od 50 automobila, a nije poznato koji automobili pripadaju onima koji žive i rade u samostanu. 

Ako su navodi korisnika o cijeni točni, to bi značilo da samostan može dobiti priličan iznos novca od naplate parkiranja bez plaćanja poreza. 

Na parkiralištu neka od rezerviranih mjesta glase na apartmane u centru grada, a vlasnici tih apartmana nisu se javljali. 

Ipak, nakon novinarskih poziva, maknute su oznake tih apartmana, ali su na zidinama zato ostale registarske oznake onih koji su stalni korisnici parkirališta, piše Glas Istre

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.