Putin: Našli smo ostatke ručne bombe u tijelima mrtvih iz Prigožinova aviona

Foto: Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je rekao da su istražitelji našli ostatke ručne bombe u tijelima mrtvih iz aviona u kojem je poginuo osnivač Wagnera Jevgenij Prigožin. Putin je tako sugerirao da je avion raznesen iznutra dodavši da mu je šef ruskog Istražnog odbora predao izvještaj prije nekoliko dana.

"Nije bilo vanjskog udara u avion", dodao je ruski predsjednik. Nije rekao tko i kako je aktivirao bombu u avionu, ali je izjavio da su istražitelji pogriješili kad nisu testirali tijela na alkohol i droge s obzirom na to da je ranije u Wagnerovim uredima u Sankt-Peterburgu nađen kokain. 

Ruski istražitelji još uvijek nisu objavili što je uzrokovalo pad aviona.

Radi se o prvim značajnijim informacijama koje su objavljene nakon misterioznog pada zrakoplova Jevgenija Prigožina sjeverno od Moskve krajem kolovoza. Do pada je došlo dva mjeseca nakon što je Prigožin sa svojim plaćenicima poveo neuspjelu pobunu protiv ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera ruske vojske Antona Gerasimova.

Mnogi analitičari su tvrdili da iza pada Prigožinova aviona stoji upravo Putin, koji mu se želio osvetiti. Kremlj je tvrdio da to nije istina.