Račanov sin otkrio koji je trenutak bio ključan za Milanovićevu kandidaturu

Screenshot: N1

IVAN Račan, sin Ivice Račana, SDP-ovac i jedan od ljudi bliskih Milanoviću, u razgovoru za N1 otkrio je koji je bio ključni trenutak kad se formirala Milanovićeva kampanja.

Na pitanje postoji li poseban trenutak u kampanji, poseban događaj, greška ili gaf Grabar-Kitarović koji je 'zacementirao' rezultat izbora, Ivan Račan je kazao kako postoji.

"Postoji nekoliko bitnih momenata, pogotovo sada kada vrtimo film unazad. Ključna stvar se desila početkom prošle godine kada predsjednica odstupa od pozdrava Za dom spremni. Kad ona izgovara da su ju krivo savjetovali, da je pogriješila, da Za dom spremni nije stari hrvatski pozdrav. To je trenutak  u kojem mi de facto formiramo cijelu kampanju. Od poruke Predsjednik s karakterom, Normalno, sve izlazi iz tog trenutka", rekao je Račan.

"Da se vratimo malo ranije. Nakon Svjetskog prvenstva u nogometu počeli smo razgovarati o kandidaturi zato što je ona tada bila najjača. Napravila je dobar posao za Hrvatsku i bila je na vrhuncu. Međutim, ima jedno staro pravilo u političkim kampanjama - manje više je nebitno kako stojite kada nema izbora, vi morate stajati najbolje na dan izbora", otkrio je Račan.

Komentirao Kolindine ustašluke i uključenje Milijana Brkića

Upitan bi li Grabar-Kitarović prošla bolje da je nastavila s ustašlukom, kazao je: "Tako je. To je paradoks, ali to je tako. Nakon što je napravila zaokret, Plenković nije vidio da se desnica razlomila."

O ulasku Milijana Brkića u samoj završnici kampanje, Račan, kako kaže, nema posebno mišljenje.

"Ništa posebno. Tko misli da se nešto može promijeniti radikalnim potezima u zadnji tren - ne, to je gotovo nemoguće. Ne možete nešto što se mjesecima gradilo promijeniti uključenjem jednog čovjeka", istaknuo je.

Ne smatra da su redovi na biralištima u Mostaru mobilizirali Milanovićeve birače. "Mediji su to malo preuveličali. U Mostaru nije izašlo puno više birača nego što inače izlazi. Možda i jesu, nikada nećemo znati. Možda je više motivirao čovjek koji je Milanovića vrijeđao na biračkom mjestu. Na dijasporu su birači naviknuti", pojasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.