Rađa: Nisam zadovoljan, Global Spectrum je isporučio skoro pa ništa

I DAN nakon što je Index doznao da će se američki Global Spectrum ostaviti menadžmenta Spaladium Arene, grad Split i konzorcij koji upravlja velebnim kompleksom su zakopčani do grla.

Svoje nezadovoljstvo odustajanjem nam je, pak, izrazio predsjednik Košarkaškog kluba Split Dino Rađa koji kaže da se o odustajanju Global Spectruma uz odštetu od gotovo 4 milijuna kuna informirao u medijima.

"Nama je sezona završila prije mjesec dana pa od tada nismo imali nikakve kontakte. Nema pojma o njihovom odustajanju, osim onoga što sam pročitao u medijima. A što se tiče odštete, ja vam nisam prava adresa", kaže Rađa. Na pravoj adresi, nažalost, zasad nikoga nema "kod kuće".

Sportski grad, odnosno njegovi IGH, Konstruktor Inženjering i Dalekovod, kao ni jučer ne znaju ništa o tome, dok je gradska administracija ostala nedostupna. Grad Split, podsjetimo, zajedno s Vladom Sportskome Gradu daje 3,6 milijuna kuna mjesečno od kojih sto tisuća dolara mjesečno ide menadžmentu.

Obećali 90 vrhunskih događanja u 2009. godini, po 150 u godinama kasnije

Međunarodna tvrtka za upravljanje višenamjenskim arenama se pri preuzimanju posla hvalila da je samo u prošloj godini na globalnoj razini organizirala 10 tisuća događaja koje je posjetilo 20 milijuna posjetitelja. U skladu s impresivnom biografijom, Global Spectrum je obećao da će organizirati 90 događanja u 2009. godini, od koncerata, sportskih događaja, sajmova, prezentacija, promocija, preko showova do obiteljskih zabava. Po 150 događanja trebalo je biti organizirano unutar iduće dvije od ukupno deset godina na koliko je glasio ugovor.

"Nisu se pokazali baš. Nisu nikoga doveli u Arenu, od događanja koja su obećali isporučili su gotovo pa ništa", kaže Rađa. A gotovo pa ništa, poručuju iz Global Spectruma, znači 39 priredbi u dvorani u šest mjeseci.

Od njih, nažalost, većina otpada na mali nogomet i susrete KK Split -  događanja koja jedva ispune desetinu kapaciteta od 12 tisuća gledatelja.

A.B.
Foto: Joško Ponoš (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.