Radnici iz Varšavske skinuli natpis "mjesto zločina": Čičak rekao da Skupština laže javnost

RADOVI na izgradnji projekta Cvjetni prolaz i rampe u Varšavskoj se nastavljaju po planu iako je Gradska skupština zatražila da se prekinu, a danas su radnici počeli skidati i natpise koje su postavili prosvjednici.

Tako je na znaku ispod natpisa "gradilište" bila nalijepljena poruka da se u Varšavskoj ne nalazi gradilište, već je ona "mjesto zločina", a o tome je zločinu i "istraga u tijeku". Marljivi radnici su natpis uklonili, valjda kako ne bi smetao Tomislavu Horvatinčiću i Milanu Bandiću koji su označeni kao glavni krivci za devastiranje pješačke zone u centru grada. Da su radovi u punom jeku dokazuju i kamioni koji neumorno ulaze na "mjesto zločina" i izlaze iz njega.

Akcija policije nije bila primjerena

O slučaju Varšavska danas je progovorio i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak koji je kazao kako akcija policije, u kojoj je privedeno preko 150 građana, nije bila primjerena. Istaknuo je da je HHO izradio stručno mišljenje o izgradnji rampe kojim je utvrdio kako je ta gradnja nezakonita, odnosno da su učinjeni mnogi propusti u donošenju prostorne dokumentacije.

Najodgovornijima za takvo kršenje zakona smatraju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i gradske službe, ali odgovornosti ne oslobađaju niti zagrebačku Skupštinu ni ministarstva prostornog uređenja i kulture.

"Skupština neodgovorno politizira i obmanjuje javnost"

"Zaključci Gradske skupštine od 20. srpnja kojima se prebacuje odgovornost na druga tijela samo su pokušaj neodgovorne politizacije i obmanjivanja javnosti", kazao je Čičak i dodao kako HHO podržava projekt Hoto grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića, ali samo ako se izvodi na zakonit način, što ovdje nije slučaj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.