Radnici Skladgradnje traže oslobađanje Slavena Žužula: Bit će krvi ako direktor ne izađe do Božića!

STOTINJAK radnika Skladgradnje okupilo se danas u 13 sati pred splitskim uredom ultimativno tražeći oslobađanje svog direktora Slavena Žužula, koji je zajedno s direktorima HAC-a osumnjičenima u aferi Nesklad pritvoren već mjesec dana. Podršku su došli pružiti i nogometaši RNK Split, predvođeni sportskim direktorom Nenadom Pralijom. Žele u Prvu ligu pa bi i oni rado vidjeli Žužula na slobodi.

Stručan i socijalno osjetljiv

Raspoloženje je bilo prilično naelektrizirano, najveći aplauz pobrao je krupni brko koji riječi nije birao. "Bit će krvi ako naš direktor ne izađe do Božića vani. Svi ćemo u Zagreb", zaprijetio je. Radnici su uvjereni da je Slaven Žužul nevin i žele da to dokaže braneći sa slobode. Kako je dobijao posao, ne zanima ih previše. Neka se Kalmeta bavi s tim, kažu.

"Kome ovo treba? Netko želi da se 750 radnika nađe na ulici. A naš direktor je super čovjek. Ovo mu je sve namješteno. Stručan je i socijalno osjetljiv", kuju u nebesa radnici Skladgradnje pritvorenog direktora. Strahuju za radna mjesta i plaće, koje su dosad bile redovite, a nije se štedjelo ni na božićnici.

Direktori HAC-a i Žužul i dalje u pritvoru

Tvrde da su se sami okupili, no slučajno ili ne, danas je na Županijskom sudu u Zagrebu održano ročište, na kojem su se trebali ispitati posljednji svjedoci koje je predložilo Državno odvjetništvo. No, kako se danas na sudu nije pojavio pozvani direktor Konstruktora Željko Žderić, a ni prošlog tjedna nisu došla dva pozvana svjedoka, očekuje se da će osumnjičenima biti produžen pritvor. Tim više, jer je tužilaštvo zatražilo da se ispitaju još tri svjedoka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.