Radniku diskonta tri godine zatvora jer je pokušao ubiti svjedoka pokajnika pljačke poštanskog kombija

Foto: FAH

ANTO ANDRIĆ, zaposlenik diskonta pića u Trogiru, osuđen je u ponovljenom suđenju nepravomoćno na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Miroslava Kukanjca, svjedoka pokajnika iz slučaja velike pljačke poštanskog kombija u Vranjicu pokraj Solina.

Andrić je Kukanjca ubo nožem u srce tijekom svađe i naguravanja oko parkinga u kolovozu 2012. godine. Kukanjac je parkirao, Andrić mu je kazao da ne smije tu parkirati. Pokačili su se, Kukanjac je završio na asfaltu u lokvi krvi. Život mu je spašen žurnom kirurškom intervencijom. Dva mjeseca je proveo u bolnici.

Na prvom suđenju dobio godinu zatvora

Andrić se branio da ga nije htio usmrtiti i da mu se nož, kojim se služio za otvaranje vreća sa ambalažom, našao u ruci. Na prvom suđenju kažnjen je s tek godinu dana zatvora. Sutkinja je prekvalificirala djelo u nanošenje teških tjelesnih ozljeda, smatrala je da Andrić nije imao namjeru lišiti života. Presuda, međutim, nije izdržala test žalbe te je postupak vraćen na ponovno suđenje.

Umjesto da zove policiju ubo ga nožem koji probija čelični lim

Sudac Vlado Živaljić nije imao posebnih dvojbi oko kvalifikacije djela. Tužitelj Nikša Wagner tražio je četiri godine zatvora, a Živaljić se odlučio za godinu manje. Cijenio je i doprinos oštećenika, a pošto je Andrić ubo samo jednom zaključilo se kako se radilo o neizravnoj namjeri.

"Kukanjac je išao sa neprimjerenim agresivnim ponašanjem. Pokazivao je mišiće, htio je da ga se okrivljenik boji. Razborit čovjek bi u takvoj situaciji pozvao policiju, no okrivljenik je riješio situaciju neprimjereno s nožem duljine oštrice 13 centimetara, koji može probiti čelični lim, tako da ovdje nema nužne obrane", zaključio se sudac Vlado Živaljić.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.