Rajković: Stazić drsko i neupućeno iznosi neistine nedostojne saborskog zastupnika

Screenshot: HRT

POVODOM tvrdnji koje je danas u Saboru izrekao Nenad Stazić, oglasio se bivši član Nadzornog odbora HRT-a Dražen Rajković.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Nenad Stazić drsko i neupućeno iznosi neistine, nedostojne časne dužnosti saborskog zastupnika!


Nije točno da je Nadzorni odbor HRT-a smijenjen lanjskog ožujka (a ne srpnja, kako on to u svojoj legendarnoj neupućenosti insinuira) "jer nije podnio ovo izvješće" (op. a. Izvješće o radu NO HRT-a za 2014, koje je danas na dnevnom redu sjednice), već su tri člana dala ostavku, a ja sam na prijedlog Josipa Kregara, danas potpredsjednika minorne Josipovićeve strančice kojoj nitko ne zna ime, smijenjen zbog "rušenja ugleda HRT-a", nakon što sam napisao Izvješće o radu NO HRT-a za 2013., koje je u svim detaljima utvrdilo i apostrofiralo razloge zbog kojih je Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, smijenjen prije mjesec i pol, krajem veljače 2016. Izvješće nije prihvatila saborska većina jer se drznulo prikazati njihovog (tj. Josipovićevog, koji ga je osobno odabrao) "cara" golim, a da ne ulazimo i previše detalja, samo spomenimo kako je dosadašnja revizija bitno srozala od Radmana prikazanu rekordnu dobit od 56,9 milijuna kuna.

Dosad smo mislili da je najgori ravnatelj HRT-a u povijesti Vanja Sutlić, jer je nepobitno utvrđeno kako je lažirao financijska izvješća za 2008, a sada vidimo da je u najmanju ruku dobio dostojnu konkurenciju. Konačno, "moj" bivši saziv NO HRT-a nije mogao biti smijenjen u ožujku 2015. zbog nedonošenja izvješća za 2014., budući da se po zakonu vanjska revizija financijskih izvještaja radi do kraja lipnja.

Nenad Stazić, kartaški partner Ive Josipovića, iznimno zainteresiranog za HRT zbog zaštite izdašnog ugovora sa ZAMP-om, mogao bi barem pročitati zakone o kojima tako nonšalatno neodgovorno lamentira sa saborske govornice. A kada bi postao točan i dosljedan, tada bi se možda i zauzeo da državni dužnosnici ljetuju na Brijunima po punoj ekonomskoj cijeni, a ne za pogodovanih 7 kuna po danu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.