Ranko Ostojić povukao se iz utrke za šefa SDP-a: "Ispravljen je dio nepravde"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić objavio je večeras da je povukao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, na unutarstranačkim izborima koji će se održati 14. rujna.

"Kako sam i rekao u traženju podrške, svoju sam kandidaturu za predsjednika SDP-a odlučio istaknuti kada su isto pokušali uskratiti drugu Zoranu Paunoviću. Kako čovjek vrijedi koliko i njegova riječ, a nakon što je dio nepravde ispravljen i sada kad je Zoranu potvrđena njegova kandidatura ja povlačim svoju. Hvala svima koji su me podržali i čiji sam izbor bio", objavio je Ostojić na Facebooku.

Naglasio je da je i dalje kandidat za Predsjedništvo stranke. Na unutarstranačkim će izborima svi članovi SDP-a birati predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor, po načelu jedan član – jedan glas.

Pet kandidata za Grbinovog nasljednika

U utrci za nasljednika Peđe Grbina ostali su dosadašnji potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednica Foruma žena SDP-a Sanja Major, bivši ministar rada Mirando Mrsić, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

SDP-ova središnja izborana komisija (SIK) prvo nije prihvatila Paunovićevu kandidaturu jer mu je nedostajalo 11 dana za punih pet godina stranačkog staža, što je jedan od uvjeta za kandidaturu. Međutim, odluka je u konačnici promijenjena i Paunoviću je dopušteno da se kandidira. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.