Raskol ili taština? Vrh HDZ-a zamjera Glavak jer sa šeficom Kosor zajedno kupuje odjeću

"ZA NEDAVNOG posjeta Jadranke Kosor 8. ožujka nazvala me Sunčana Glavak i mimo protokola premijerka je svratila do mene i naručila si još dvije košulje. Uredno ih je platila i mi smo ih poslali, ali poanta je u nečem drugom. Ona je mimo protokola došla k meni, a ja nisam u HDZ-u, niti u bilo kojoj stranci, pa su onda navodno visoki čelnici HDZ-a bili uvrijeđeni kako se to moglo dogoditi, što je to Sunčana 'skuhala'", izjavila je Ksenija Vrbanić, vlasnica tvrtke XD Design, pokušavajući u lokalnom listu Međimurje objasniti kako ona nije omiljena dizajnerica premijerke Kosor te da joj se nije pogodovalo pri dobivanju milijunskih poticaja.

> Omiljena premijerkina modna dizajnerica dobila 1,3 milijuna kuna poticaja

> Rizničaru malo 1,3 milijuna kuna potpora: S obzirom da sam visoko u HDZ-u, malo sam dobio

Podsjetimo kako je Vrbanić bila glavni akter priče koju je otkrio Index o tome kako je njena tvrtka XD Xenia Design dobila prošle godine od Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva bespovratna sredstva u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna u pet različitih kategorija državnih potpora. Tvrtka XD Design ima svega 20 zaposlenih, a prema poslovnim rezultatima za 2007. i 2008. godinu, imali su oko 2,5 milijuna kuna prometa, pa prema tome poticaji od 1,3 milijuna kuna bili su više od polovice ukupnog prometa. Isto tako, sama Vrbanić nam je priznala kako je dugogodišnja prijateljica zastupnice Sunčane Glavak koja je ujedno glasnogovornica HDZ-a.

"Nema nikakvih osnova u priči da mi je poznanstvo sa Sunčanom Glavak pomoglo u dobivanju poticaja jer ovi komentari, nakon što je priča bila objavljena, mogu mi samo naštetiti. Ljudi žele senzaciju. Premijerka se ne oblači kod mene, ima tri moje košulje. Iako vidim da bi se voljela kod mene oblačiti, ja sada zbog negativnog publiciteta zazirem od toga", naglasila je Vrbanić u razgovoru za Međimurje dodajući kako, osim Glavak, kod nje kupuju i Vesna Pusić te "sve zastupnice SDP-a koje su bolje obučene".

Zanimljivo je kako je Vrbanić u razgovoru spomenula i neke druge tvrtke koje su dobile poticaje, a nisu zapravo trebale. Ništa ne bi bilo čudno da se nije najžešće okomila na tvrtku koja je u vlasništvu Zlatka Đurkina, visokopozicioniranog HDZ-ovca u Međimurskoj županiji koji obnaša dužnost rizničara u toj stranci.

"Angel je 2008. dobio 2,5 milijuna kuna, 2009. godine 900 tisuća kuna, a sad su sve radnike otpustili. Onda su mene našli prozivati, a zaista ne znam zašto", rekla je Vrbanić za Međimurje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.