Raskrinkan transvestit iz Bjelovara koji je promijenio spol kako bi zavodio starce i onda ih pokrao

Foto: Nova TV

ALOJZIJA CESARA prevario je i uzeo mu novac Toto Gubić iz Bjelovara, poznat još kao Ivana Zdravka Josipa Radoš, muškarac koji je navodno promijenio spol kako bi varao ljude.

"Otac se vratio kući 25. svibnja. Nakon dva dana ja dobivam sms poruku s očevog mobitela u kojoj me obavještava da se u kući nalazi njegova žena. Ono što mi je prvo bilo čudno je to što tata ne zna pisati sms poruke", kaže Renata, kći Alojzija za emisiju Provjereno te dodaje kako u dobi od 78 godina nikada nije spominjao nikakve žene niti je s njima bio u kontaktu.

"Ta osoba se predstavila mome ocu kao medicinska sestra koja ima sina suca, dvije kćerke odvjetnice koje su jako poznate u Hrvatskoj i koje će mene srediti kao kćer koja nije dostojna svoga oca", priča dalje.

Renata je bila u šoku, nije znala kako točno protumačiti u tom trenutku prijetnje - kao neslanu šalu ili znak za paniku. Ništa joj nije bilo jasno.

'U jednoj od poruka s tatinog mobitela stoji rečenica ne dolazi i ne stupaj u posjed moje kuće. Tebi je zabranjeno više ovdje dolaziti'.

Nisu mogli učiniti ništa

Renata kaže sve se odvijalo jako brzo, u sljedeća dva dana nestalo je 13.700 kuna s tekućeg računa njezina oca. Obavijestila je Centar za socijalnu skrb i policiju, ali problem je bio u tome što njezin otac nije bio lišen poslovne sposobnosti - drugim riječima u tom trenutku nitko nije mogao učiniti ništa.

"Centar me pozvao na razgovor nakon što su obišli tatu i rekli su mi da se u kući tate nalazi osoba pod imenom Ivana Zdravka Josipa Radoš da su oni tatu upozorili da s tom osobom ništa ne potpisuje. Išla sam provjeriti postoji li pod tim imenom i prezimenom nešto što bi mi pomoglo da znam tko je u kući moga oca. Tada sam na internetu uočila da je to osoba Tito Gubić rođen u Bjelovaru i živi u Bjelovaru i koji je muškarac koji je navodno promijenio spol", priča Renata.

Ima nekoliko kaznenih prijava, čak je i odslužio kaznu zatvora zbog prijetnji socijalnoj radnici u Bjelovaru. A sada je žena - tvrdi kako je promijenio spol i to u prosincu prošle godine.

Renatin otac za sve je saznao tek kad je otišao po svoj zdravstveni karton. Tada su mu, na nagovor njegove kćeri, priopćili istinu. Bio je šokiran i policiji prijavio podizanje novca s računa, no nije se moglo ništa učiniti jer je i sam tada bio prisutan. Toto odnosno Ivana Zdravka tada mu je rekla da će mu vratiti novac i otići iz kuće. Otac je to priopćio kćeri telefonom.

"Od toga dana ja do svog tate više nisam mogla. Ni telefonski ni u kuću, jer su u kući sve brave bile promijenjene. Ja nisam imala ključ, tatin mobitel je često bio isključen", priča Renata. Susjedi dodaju da su Alojzija viđali samo u pratnji Ivane Zdravke. Zatim je Alojzije nestao. Renata je to prijavila policiji, a policija ga je locirala u bjelovarskoj bolnici.

Bio je u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Renata je tada otkrila i da je s Ivanom Zdravkom stupio u životno partnerstvo. I kod matičara je bio u teškom stanju, a u bolnicu je primljen dezorijentiran, teško je komunicirao i imao temperaturu. Pao je u komu, u kojoj je bio nekoliko dana. Kad je izašao iz kome, izgubio je posljednjih 15 godina i vratio se unatrag pa su ga prebacili u Vrapče. Ubrzo nakon toga starac je preminuo.

Na sudu

"Dotična osoba me u nedjelju odmah nazvala i izrazila sućut, ali je rekla da se o pokopu ona brine i da se ja u to ne petljam", kaže Renata koja nije mogla pokopati vlastita oca niti zajedno s bratom zaštititi njegovu imovinu jer je potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Tako je Ivana Zdravka Josipa Radoš postala vlasnica trokatnice u zagrebačkoj Dubravi. Renata je, čim je vidjela dokument, znala da nešto nije u redu, jer se njezin tata potpisivao s Alojzije, a ne Alojz.

Dokumente je pregledao i grafolog. "Sporni potpisi na ugovoru o doživotnom uzdržavanju nisu pisani prirodnim, spontanim rukopisom. A to odmah daje sumnju da su možda krivotvoreni. Utvrđene su razlike koje nesumnjivo upućuju na zaključak da Alojzije Cesar nije potpisnik spornih potpisa na ugovor o doživotnom uzdržavanju", ustanovio je grafolog i sudski vještak Zvonimir Ćorić te dodao da ih je pisala mlađa ruka.

Renata trenutno vodi više postupaka protiv Ivane Zdravke Josipe Radoš. Na posljednjem zakazanom ročištu ona se nije pojavila ispričavajući se liječenjem nakon promjene spola u Beogradu. Nakon Alojzija namjeravala je prevariti još jednog čovjeka iz Jajca, no njegova obitelj ga je vratila kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.