Rasprodana osječka konferencija financijske pismenosti oduševila posjetitelje

Foto: Igor Miličić

Nakon Zagreba i Splita, Konferencija financijske pismenosti Toni Milun 2.0 stigla je i do slavonske metropole. Osječka konferencija održana je u Cinestaru Osijek pod svečanim pokroviteljstvom Ministarstva financija.

Teme financijske održivosti, pametnog investiranja i upravljanja novcem zainteresirale su slavonsku publiku na prvom danu koji je bio posvećen poslovnim financijama, dok je subotnja konferencija osobnih financija bila rasprodana tri dana unaprijed. 

Stvarno sam ugodno iznenađen, prvi dan skoro popunjen, drugi dan osobne financije rasprodane, tako da je ovo dokaz da se u Slavoniji itekako može organizirati konferencija i da postoji interes. Veliki naglasak osječke konferencije stavili smo na investiranje, a svi mladi i oni koji žele ulagati su imali priliku saznati osnove kako bi već danas mogli određeni iznos uložiti za svoju budućnost. Iduća je Rijeka, tako da pozivam sve na Kvarneru i okolici da nam se pridruže ovoga vikenda, kazao je Toni Milun.

Prvi dan konferencije bio je namijenjen obrtnicima i poduzetnicima koji su na zanimljivom predavanju Veronike Galić mogli saznati kojih je to 10 najskupljih računovodstvenih pogrešaka, a  Milan Peterka i Tihana Marković iz Centra za poduzetništvo Osijek objasnili su koje financijske instrumente koristiti za financiranje projekata. Odgovor na aktualno pitanje današnjice, kako pomoći svojim radnicima u ostvarenju bolje mirovine, prisutni su mogli saznati na interaktivnoj radionici pod vodstvom Tamare Vrhovec Sekáč.

Rasprodana subotnja konferencija osobnih financija za koju se tražila ulaznica više, oduševila je okupljene, a teme obračunavanja troškova po karticama, potrošačkih prava i obveza banaka te povećanje osobne kreditne sposobnosti potakle su veliki interes i otvorile mnoga druga pitanja.

Tajne uvoda u investiranje otkrila je Sandra Ferenčak, poznata financijska blogerica i stručnjakinja u korporativnim financijama, koja se osvrnula na same početke procesa investiranja, odnosno gdje i kako rasporediti novac. Kako uz Google jeftinije kupovati i štedjeti objasnio je Miloš Dimić, stručnjak za performance marketing te se osvrnuo na Google i načine na koje od nas prikuplja podatke. Zanimljivo predavanje održala je i Yetunde Kristina Škorić na temu povećanja kreditne sposobnosti i dobivanja povoljnijeg kredita.

Ovo je odlična prilika za sve naše građane da osvijeste kako u banci postići bolje uvjete, bolje kamatne stope, kako bi odabrali pravi oblik kredita i uštedjeli desetke tisuća eura. Publika je danas bila divna, dvorana puna i drago mi je da kod ljudi postoji veliki interes za ovu jako važnu temu, kazala je mlada magistrica ekonomije.

Samu konferenciju su podržali i sponzori.

Nakon osječke konferencije, ovoga vikenda, 29. i 30. rujna konferencija se održava u CineStaru Rijeka. Riječani će imati priliku naučiti sve o novim standardima procjene nekretnina, kako iz lokalnog postati tržišni lider, koja je razlika životnog standarda Hrvatske i Švedske i još mnogo toga.

Program i ulaznice kojih je sve manje dostupni su na linku, a organizator konferencije je agencija Meritum koja vodi projekte Tonija Miluna i Vrh komunikacije iz Splita.